O şehirlere gitmek artık sadece hayal! Resmen zenginler için vip şehir oldular: İşte Türkiye'nin en pahalı 8 ili...

O şehirlere gitmek artık sadece hayal! Resmen zenginler için vip şehir oldular: İşte Türkiye'nin en pahalı 8 ili...

TÜİK'in paylaştığı son verilerde Türkiye'nin en pahalı şehirleri belli oldu. En pahalı 8 ilin paylaşıldığı sıralamada son sırayı alan il ise herkesi şaşırttı. İşte, artık sadece hayallerimizi süsleyen o illerimiz...

TÜİK tarafından açıklanan verilerde 2023 yılında Türkiye'nin en pahalı olan illeri belli oldu. Herkesin tahmin edeceği gibi sıralamada birinci sırada İstanbul yer alırken, listeyi takip eden diğer iller şaşırttı.

Açıklanan verilerde yüzde 14,75'lik payla en pahalı şehir İstanbul oldu. İstanbul'u yüzde 9,4 ile İzmir takip ederken, yüzde 6.62'lik oranla Ankara da üçüncü en pahalı şehir olarak belirlendi.

yeni-proje.jpg

TÜRKİYE'NİN EN PAHALI 8 ŞEHRİ

TÜİK, verilerinden elde edilen pahalı şehirler sıralaması şu şekilde:

1. İstanbul

2. İzmir

3. Ankara

4. Kocaeli

5. Sakarya

6. Düzce

7. Bolu

8. Yalova

Listenin oluşturulmasında konut ve kira fiyatlarındaki artış en önemli etken oldu. Son zamanlarda turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Yalova da listedeki yerini aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN