Ocak ayı asgari ücretleri netleşiyor! Yeni maaşlar ay sonu hesabı yapanları sevinçten oynatacak

Ocak ayı asgari ücretleri netleşiyor! Yeni maaşlar ay sonu hesabı yapanları sevinçten oynatacak

Türkiye'de asgari ücretle geçimini sağlayan milyonlarca insan, 2024 yılı için asgari ücretin ne kadar artacağını merakla bekliyor. İşte Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde gelen son bilgiler...

2024 yılına dair ekonomik göstergelere baktığımızda, enflasyonun yüksek seyretmesi öngörülmekte. Asgari ücret zammının belirlenmesinde enflasyon verileri kritik bir rol oynamakta.

2023 YILINDA YÜKSEK ENFLASYON

Cumhurbaşkanlığı'nın açıklamış olduğu Orta Vadeli Program kapsamında, 2023 yıl sonu için enflasyon tahmini yüzde 65 olarak belirlendi. Yılın ikinci yarısında enflasyonun yüzde 37.76 olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

1-015.jpg

2023 ASGARİ ÜCRET BİLGİSİ

Özellikle yükselen enflasyon karşısında asgari ücretin alım gücü azalmış durumda. 2023 yılının başında 8,500 TL olarak belirlenen asgari ücret, Temmuz ayında yüzde 34'lük bir artışla 11,402 TL'ye yükseltildi.

ASGARİ ÜCRETİN BELİRLENME SÜRECİ

Önceki yıllarda yılda iki kez belirlenen asgari ücret, artık yılda bir kez belirlenecek. Aralık ayının ilk haftasında bir komisyon toplanarak 2024 yılı için asgari ücreti görüşecek. Yılın sonunda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücreti açıklayacak.

2024 ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ

Orta Vadeli Program'da yer alan enflasyon tahminleri dikkate alındığında, 2023 sonu itibarıyla asgari ücrete yüzde 40'ın üzerinde bir zam yapılması öngörülmekte. Özellikle enflasyonun yüzde 37.76 olacağı tahmin edilirken, asgari ücrette en az yüzde 5 puanlık ekstra bir artış yapılması bekleniyor. Buna göre 2024 yılında asgari ücretin yüzde 43 artarak 16,305 TL olması bekleniyor.

Bu zammın yeterli olup olmadığı konusu ise tartışma konusu. Siz de düşüncelerinizi yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN