Ordu, Kahramanmaraş, Trabzon, Malatya, Sivas ve Gaziantep dahil 32 ilde oy verme saati değişti! YSK’dan tarihi karar

Ordu, Kahramanmaraş, Trabzon, Malatya, Sivas ve Gaziantep dahil 32 ilde oy verme saati değişti! YSK’dan tarihi karar

YSK tarafından alınan yeni karar doğrultusunda 32 ildeki oy kullanma saatlerinde değişikliğe gidildi. Bu kapsamda, güneşin doğuş ve batış saatleri arasındaki farklılıklara göre 32 ilin oy verme saatleri yeniden belirlendi…

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’yle ilgili birtakım kararlar aldı. Resmi Gazete’de yayımlanan yeni kararda, 'oy verme süresinin başlayış ve bitiş saatleri, sürenin korunması kaydıyla, mevsim ve bölge özellikleriyle ulaşım durumlarına göre, bütün yurtta veya gerekli görülen seçim çevrelerinde, seçim gününden en az bir hafta önce ilan edilmek koşuluyla, Yüksek Seçim Kurulunca tespit edilebilir"hükmünün yer aldığı anımsatıldı.

yeni-proje-20.jpg

O İLLERDE OY VERME SAATLERİ DEĞİŞTİ

Güneşin doğuş ve batış saatlerine göre yapılan değerlendirme kapsamında; Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde oy verme sabah saat 07.00’de başlarken, akşam 16.00’da da son bulacak.

Diğer illerde ise oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 08.00-17.00 olarak belirlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN