Özel'den 'üçlü ittifak' değerlendirmesi: 'Bahçeli'nin bu söylemden çok mutlu olacağını sanmıyorum'

Özel'den 'üçlü ittifak' değerlendirmesi: 'Bahçeli'nin bu söylemden çok mutlu olacağını sanmıyorum'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “AK Parti, MHP, DEM en azından üçlü olarak bu yolu beraber yürüme kararı verdik” sözlerine CHP lideri Özel’den tepki geldi. “Bu mesele üç partiyle olmaz” diyen Özel, “Sayın Bahçeli’nin bu üçlü ittifak söyleminden mutlu olacağını sanmıyorum” ifadelerini kullandı. Özel, iktidar partisinin artık siyaset sahnesinden çekilmesi gerektiğini de belirterek, "AK Parti’nin bir gün daha iktidarda kalmasına kim katkı sağlarsa bu memlekete en büyük kötülüğü yapar" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Trabzon’da gazetecilerin sorularını yanıtlarken Mehmet Murat Çalık’ın cezaevi süreci ve sağlık durumu üzerinden hükümete seslendi. Çalık’ın iki kez kanser atlattığını ve son dönemde yeniden sağlık sorunları yaşadığını aktaran Özel, "Adam kan hastalığı geçirmiş, kanser geçirmiş. Tekrar etse, ölse sen kazanmış mı olacaksın?” diyerek iktidara tepki gösterdi.

Özel, Çalık’ın ilk olarak Silivri Cezaevi'nde tutulduğunu, İzmir Buca Cezaevi'ne nakledilmesi sonrası kamuoyuna sağlık durumunun yansıdığını anlattı. Avukatlarının “stresten uzak, ailesine yakın olması lazım” diyerek durumu ifşa ettiğini belirten Özel, Çalık’ın kemiklerinden alınan örneklerde yeniden kanser bulgularına rastlandığını söyledi. İzmir Adli Tıp’ın “kalabilir” raporuna karşın İstanbul Adli Tıp'a sevk edildiğini belirtti.

Özel, yaşananları “vicdanları sızlatan” bir durum olarak niteledi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben şunları söyledi: “12 yaşındaki çocuğu, 84 yaşındaki ananın yakasından düşün artık. Ne istiyorsan gel bizden hesaplaş. Ama hasta bir adamın, ailesinin yakasına yapışma.”

“BU MESELE SİYASET ÜSTÜ ELE ALINMALI”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın açıklamaları üzerine değerlendirmelerde bulunan Özel, toplumdaki hassasiyetin yüksek olduğunu vurgulayarak, “Herkes kendi seçmenine hitap ediyor. Ama bu mesele siyaset üstü ele alınmalı. Türkiye’nin çıkarları gözetilerek yürümeli” dedi.

CHP’nin meseleye ‘kayıtsız şartsız’ yaklaşmayacağını vurgulayan Özel, “Diyarbakır’da demokrasi, İstanbul’da otokrasi olmaz. Bu meseleyi Türkiye’yi demokratikleştirerek çözeceğiz” diye konuştu.

Kürtlerin, Alevilerin, muhaliflerin sorunlarının çözümünün demokrasiden geçtiğini belirten Özel, “Türkiye demokratikleşirse Kürtlere de iyi gelir, Türklere de. Alevilere de iyi gelir, Sünnilere de. Bu çerçevede bakmak lazım” ifadelerini kullandı.

“YALNIZ KALAN ERDOĞAN İTTİFAK PEŞİNDE”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “üçlü ittfak” açıklamasına da değinen Özel, “Meydanlarda milyonlar varken onlar klimalı salonlarda baş başa kalıyorlar. Erdoğan yalnızlık psikolojisiyle hareket ediyor. Yeni bir ittifak kurma peşinde” dedi.

Bahçeli'nin "üçlü ittifak" söyleminden memnun olmayacağını belirten Özel, şunları söyledi:

"Sayın Bahçeli "bu bir devlet projesidir" diyor. Devlet projesi ise devletin, milletin, Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarları gözetilerek ilerler. AK Parti'nin çıkarlarını gözetmek için niye toplansın millet. Bu açıkça DEM'e, MHP'ye, CHP'ye, İYİ Parti'ye de hakaret."

“AK PARTİ 23 YILDIR CANINI ÇIKARDI BU MEMLEKETİN”

CHP lideri Özel, iktidar partisinin artık siyaset sahnesinden çekilmesi gerektiğini belirterek şu sert sözleri sarf etti:

“AK Parti 23 yıldır çıkarını çıkardı, canını çıkardı bu memleketin. Bundan sonra bu memleketin çıkarı, AK Parti’den kurtulmaktadır. AK Parti’nin bir gün daha iktidarda kalmasına kim katkı sağlarsa bu memlekete en büyük kötülüğü yapar. Millet AK Parti ile bir onu da siyasetin mezarlığına gömer. AK Parti'nin artık siyaset sahnesinden çekilme ya da kendi rızasıyla kendisine milletin vereceği muhalefet çizgisine çekilme zamanı geldi.”

Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Özel, anayasa hükümlerine uymayan iktidarın yeni bir metin istemesinin samimiyetsiz olduğunu vurguladı:

"2017’de diktikleri gömleği bile giymiyor, şimdi yeniden gömlek dikin bana diyor. Biz Erdoğan’a kıyafet dikmeyeceğiz. Erdoğan'a kıyafet dikeceksek onu da Erdoğan'la değil milletimizin takdir edeceği yeni bir meclisten yapacağız.

YORUMLAR (6)
6 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN