Görevden alınan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Bayrampaşa Belediyesi’ne yönelik “yolsuzluk” operasyonunda gözaltına alınan Belediye Başkanı Hasan Mutlu ile bazı belediye bürokratları ve meclis üyeleri hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Mutlu ve beraberindeki kişilerin Vatan Emniyet Müdürlüğü’nün bodrum katındaki hücrelerde tutulduğunu ve bu alanların uyuşturucu madde kokusuyla dolu olduğunu iddia etti.
Bayrampaşa Belediyesi'ne soruşturma: Başkan Hasan Mutlu ve 48 kişi hakkında gözaltı kararı
Çelik, gözaltındakilere sadece ekmeğin içine sürülmüş mayonez verilen kuru sandviçlerin sunulduğunu belirterek, yeterli beslenememeleri nedeniyle ilaçlarını kullanamadıklarını ve sağlıklarının olumsuz etkilendiğini söyledi.
Çelik'in paylaşımı şöyle;
"Bayrampaşa Belediye Başkanımız Hasan Mutlu, belediye bürokratları ve meclis üyelerimiz Vatan Emniyetin bodrum katında, uyuşturucu madde kokusuyla dolu hücrelerde tutuluyor. Kendilerine kuru sandviç ekmeğinin içine sürülmüş mayonez dışında yemek verilmiyor. Yeterli beslenemedikleri için ilaçlarını kullanamıyorlar ve sağlıkları olumsuz etkileniyor. Keyfi şekilde savcılığa çıkmadan önce günlerce psikolojik olarak yıpratılıyorlar. Bunun adı düşman hukukudur. Bunun adı işkencedir. Hatırlatıyoruz: Kanunsuz emirleri vermek de uygulamak da suçtur. Bu süreçte işlenen suçlara karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi dahil her yerde, tüm girişimlerde bulunacağız."
BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ'NE OPERASYON
Bayrampaşa Belediyesi’ne düzenlenen “yolsuzluk” operasyonu kapsamında aralarında Belediye Başkanı Hasan Mutlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Lütfi Kadıoğulları'nın da yer aldığı 44 kişi gözaltına alınmıştı.
