Polis maaşlarına zamlar yolda! En düşük polis maaşı için o rakam işaret edildi: Temmuzda hesaplarda…

Polis maaşlarına zamlar yolda! En düşük polis maaşı için o rakam işaret edildi: Temmuzda hesaplarda…

Temmuz ayına sayılı günler kala açıklamalarda peş peşe geliyor. Asgari ücret zam oranı belli olurken Temmuz ayında polislerin ne kadar maaş alacağı da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Herkesin merakla beklediği zamlar açıklandı. Peki, en düşük polis maaşı ne kadar olacak? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Her yıl 6 aylık enflasyon oranına göre yapılan zam oranları Temmuz ayı başında açıklanıyor. Uzun süredir merak edilen maaş oranları için Temmuz ayına sayılı günler kala belli oldu. Polislerin alacağı en yüksek ve en düşük maaş tutarları belli oldu. Peki, en düşük polis maaşı ne kadar olacak? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

EN DÜŞÜK POLİS MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Temmuz ayında yansıtılması beklenen zam oranları için açıklamalar peş peşe geliyor. 6 aylık enflasyon oranına göre belirlenecek zam tutarları kapsamında en düşük polis maaşı 22.000 TL olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklama doğrultusunda zam oranları netlik kazanacak.

polis-1.jpg

Çalışanların daha iyi şartlarda çalışabilmesi amacıyla yapılan zamlar dikkat çekerken polis maaşları da zamlanan kalemler arasında yer alıyor. Halkın güvenliğini ve kamu düzenini koruması için yaptıkları hizmet karşılığında ödenen maaşlar merak ediliyor.


GÜNCEL POLİS MAAŞLARI NE KADAR?

2022 yılının Temmuz ayında yapılan zamlar sonucunda 8/1 derecesinde hizmet sağlayan polis memurları 13.747 TL maaş alıyor. 2023 yılı Ocak ayında yapılan hesaplamalar sonucunda en düşük polis maaşı 18.235 TL'ye yükseldi.

polis-akademisi.jpg
Temmuz ayında yapılacak zamlar doğrultusunda memur maaşlarının da yükselmesi bekleniyor. Yılda iki kez enflasyon oranına göre belirlenen zamlar doğrultusunda ödenecek güncel tutarlar da merak ediliyor. 6 aylık enflasyon oranlarının belirlenmesi ile birlikte devlet memurlarına yapılacak zam oranları da belli olacak. 2023 yılında yapılacak maaş düzenlemesi kapsamında en düşük polis memuru maaşının 22.000 TL olması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN