Posta kutusunda faturası olanlar dikkat! Hemen yaparsanız 2.500 TL fatura yardımı alabilirsiniz: Son tarih...

Posta kutusunda faturası olanlar dikkat! Hemen yaparsanız 2.500 TL fatura yardımı alabilirsiniz: Son tarih...

Doğalgaz faturası kabarık gelen vatandaşlar bu detaya dikkat etsin. Ödemekte zorluk çekmeniz halinde 900 TL ile 2.500 TL aralığında verilen destek ödemesi yeniden güncellendi. Başvuruda bulunan vatandaşlar gerekli şartları yerine getirmesi halinde destek ödemesinden faydalanabiliyor. Peki söz konusu olan şartlar nelerdir? İşte tüm detaylar...

FATURA DESTEĞİ NASIL ALINIR?

Son zamanlarda büyük ilgi gören sosyal devlet programları ile birlikte yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve dar gelirli ailelere destek verilmeye tüm hızıyla devam ediyor.

Düzenli olarak verilen desteklerin, vatandaş tarafından yapılan başvuru halinde gerçekleştiriliyor. Devlet tarafından sağlanan destek ödemelerinden faydalanabilmek için gerekli olan şartların yerine getirilmesi gerekiyor.

Son zamanlarda artan enflasyon ve kış aylarının gelmesiyle birlikte omzuna yük binen vatandaşlar doğalgaz faturalarındaki kabarıklıktan oldukça rahatsız oluyor. Bu konuya dair destek ödemeleri hakkında yeni gelişmelere imza atıldı. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan doğalgaz tüketim desteğine dair konuşmada bulunmuştu.

1037642798-0-0-3499-2199-1920x0-80-rhuq.jpg

DESTEK ÖDEMELERİ GÜNCELLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğalgaz tüketim desteğine dair yaptığı açıklamalarda kronik hastalığı bulunan, yaşam destek cihazlarına bağlı ailelere doğalgaz tüketim desteğinin yüzde 5 fazlasıyla yapılacağı bilgisini paylaşmıştı. Şartların yerine getirilmemesi halinde diğer yardımlardan yararlanamayan 831 bin vatandaşa temmuz ayı ile birlikte 427 milyon lira destek sağladıklarını da ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından paylaşılan veriler ile birlikte 1.6 milyon vatandaşın 1 milyar lirayı bulan ağustos ödemeleri 7 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Normal şartlarda 900 TL ile 2.500 TL aralığında bulunan destek ödemelerine zam yapıldığı gündemde yerini aldı.

0x0-1653425169876.jpg

BAŞVURU NASIL YAPILIR? ŞARTLAR NELERDİR?

Doğalgaz tüketim desteğinden faydalanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar e-Devlet uygulamasına giriş yaparak başvuruda bulunabilir. T.C kimlik numarası ve şifresi ile birlikte giriş yaparak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yazısı ile arama motorunda arama yaparak başvuruda bulunabilir.

Belirtilen destekten faydalanabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız gerekir. Aynı zamanda 18 yaşını doldurmuş olmanız, hanede kişi başına düşen miktarın asgari ücretin 3'te 1'ine denk olması gereklidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN