SADAT topu tv100’e attı: Kılıçdaroğlu yayınında reklamı kanal istedi

SADAT topu tv100’e attı: Kılıçdaroğlu yayınında reklamı kanal istedi

SADAT CEO'su Melih Tanrıverdi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tv100’de konuk olduğu programda SADAT’ın reklamının verilmesine ilişkin, "Kanal, Kılıçdaroğlu çıkacağı zaman bizi aradı. 'Reklam vermek ister misiniz?' dedi. Mademki kanal uygun görüyor biz de reklam verdik" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tv100'de Uğur Dündar'a konuk olduğu programın yayını sırasında verilen SADAT reklamının yankısı sürüyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu dün (17 Ocak) partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Silahlı insanların olduğu reklamla güya beni tehdit ediyorlar, o resimdeki mesaj net. 'Sizin için geleceğiz' diyorlar. Benim için beyefendiler gelecekmiş! Bu paramiliter artıklar daha büyük bir resmin sadece bir parçası. Sizin önünüze diz çöküp yaşamaktansa, ayakta ölmeyi tercih ederim! Hodri meydan, gelin görüşelim" ifadelerini kullanmıştı.

Cüneyt Özdemir'in YouTube programına katılan SADAT CEO’su Melih Tanrıverdi ise reklam yayınlama kararını kanalın önerisi üzerine verdiğini öne sürdü.

melih-tanriverdi-1024x682.jpg

'KANAL, KILIÇDAROĞLU ÇIKACAĞI ZAMAN BİZİ ARADI'

Reklamın önce ‘Az Önce Konuştum’ isimli programa verildiğini daha sonra kanal tarafından bu durumun değiştirildiğini söyleyen Tanrıverdi, "Kanal, Kılıçdaroğlu çıkacağı zaman bizi aradı, ‘O programa da reklam vermek ister misiniz’ dedi. ‘İsteriz‘ dedik. Biz reklam portföylerine girdiğimiz için herhalde reklam oldukça bizi arıyorlar. Daha önce de birkaç program için haber verdiler. Bizim hedef kitlemiz değil diye o programlar… Dolayısıyla madem ki kanal bunu uygun görüyor, biz de uygun bulduk” diye konuştu.

Tanrıverdi, Özdemir’in “Reklam verirken amacınız neydi? Hedef kitleniz yurt dışındaki çeşitli askeri birimler anladığım kadarıyla…Neden Kılıçdaroğlu’nun programında böyle reklam yayınlama ihtiyacı duydunuz” sorusuna da ‘pazarlarının genişlediği’ne işaret ederek yanıt verdi.

'KENDİMİZİ KAMUOYUNA TANITMAK İSTİYORUZ'

SADAT CEO’su devamında şöyle konuştu:

“Türkiye kamuoyu bizi yeterince tanımıyor. Kendimizi Türkiye kamuoyuna tanıtmak istiyoruz. Kılıçdaroğlu, 13 Mayıs 2022 tarihinde 70 milletvekili toplayarak bahçe kapımıza gelip sokakta bir nümayiş (gösteri) gerçekleştirdi. Bizim terörist yetiştirdiğimizi, paramiliter bir yapılanma anlayışında olduğumuzu, seçimlere müdahale edeceğimize dair çok ciddi duyumlar aldıklarını söylediler. Bu açıklamalardan sonra sokaktaki insanlar bile bizi duymuş oldu ama yanlış tanıdılar. Bizim bununla ilgili çeşitli televizyon kanallarına çıkarak kendimizi ifade ettik.”

TV100 'HATA' DEMİŞTİ

Söz konusu reklama ilişkin ise tv100 Genel Yayın Yönetmeni Alican Değer geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun hedef alınmasının kabul edilemez olduğunu belirterek şunları söylemişti:

"Böylesine politik göndermeleri ve entrikal incelikleri bilmeyen reklam servisimiz Sadat reklamını zaman zaman programların içerisine koyarak görevini yapıyordu. Nitekim Sayın Uğur Dündar'ın Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı programda 100'ü aşkın alt bant reklamın içine bu reklamı da yerleştirmiş.

Yayın yönetim durumu fark ettiği an müdahalede bulundu. Reklam kaldırıldı. Program tekrarında da yer verilmedi. Ancak bu arada kıyamet koptu. Ne darbeciliğimiz kaldı, ne silahlı mesaj verdiğimiz. Evet yasadışı olmasa bile bu politik anlamda bir hatadır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN