Sararan kıyafetleri çöpe atmayın! Bu yöntem ile saniyeler içinde bembeyaz olacak: Kıyafetleri beyazlatan 3 farklı yöntem

Sararan kıyafetleri çöpe atmayın! Bu yöntem ile saniyeler içinde bembeyaz olacak: Kıyafetleri beyazlatan 3 farklı yöntem

Beyaz çamaşırların en büyük sorunlarından birisi de hızlı bir şekilde sararmasıdır. Çamaşır suyunun etkilerinden birisi olan sararma durumunda genelde kıyafetler çöpe gider. Fakat bu yöntemler ile saniyeler içinde kıyafetiniz bembeyaz olacak. İşte çamaşırlarınızı partlatacak 3 farklı yöntem...

Beyaz çamaşırların en büyük sorunlarından birisi olan sararma etkilerini ortadan kaldıracak yöntemler paylaşıldı. Hatalı yıkama, ter ya da yağ gibi unsurların sebep olduğu sararma etkileri ortadan kalkıyor. Genellikle sararmış beyaz kıyafetler çöpü boylasa da bu yöntemleri öğrendikten sonra çöpe atmaktan vazgeçeceksiniz.

Beyaz kıyafetlerde en etkili işlemlerden birisi çamaşır suyu olsa da kıyafete verdiği zarardan ve kimyasal olmasından dolayı birçok kişi kullanmayı reddediyor. Her evde bulunan malzemeler ile sararmış beyaz çamaşırları bembeyaz yapabilirsiniz.

728xauto-001.webp

KARBONAT

Temizlik alanlarında sık sık kullanılan karbonat, beyaz çamaşırları da temizlemekte bir numaradır. Birçok temizlik uzmanı tarafından önerilen karbonat, beyaz kıyafetlerinizde inanılmaz bir sonuç sergileyecektir.

Kabartma tozu ile çamaşırlarınız eskiye göre daha parlak ve temiz bir görünüme sahip olacaktır. 8 gram karbonat tozunu 4 litre su ile karıştırarak kıyafetlerini birkaç dakika bu suda beklettikten sonra çamaşır makinesine atarsanız farkı görebilirsiniz.

panadol-001.jpg

ASPRİN

Genellikle sağlık için kullanılan aspirin çok iyi bir temizleyicidir. İlk başlarda garip gelse de kullanımı sonrasındaki etkisini görünce şaşırabilirsiniz. Aspirin, giysilerinizde yer alan lekeleri çıkartmaya yarayan asetilsalisilik asit içerdiği biliniyor.

Temizlik tarifinde göre 6 aspirini ezin ve tozu bir su kabına dökün. Daha sonrasında kıyafetlerinizi su kabına 30 dakika boyunca batırın. İşlemlerin ardından normal deterjanlar ile çamaşırlarınızı yıkayın ve farkı görün.

shutterstock-1614909667-001.jpg

SİRKE

Beyaz kıyafetleri eskisi gibi parlatan ve beyazlatan ürünlerden birisi de sirkedir. Sirke birçok temizlik alanında kullanılabildiği gibi birçok temizlik malzemesinden de daha iyi bir performans sağlayabilir.

Sirke, en sert lekeleri bile anında yok eden, rahatsızlık veren kokuları etkisiz hale getiren bir üründür. Kıyafetlerinizin rengini muhafaza etmeye yarayan sirke, beyaz kıyafetlerinizdeki sararma ya da grileşmeyi ortadan kaldırır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN