SGK yeni sistemi duyurdu! Emeklilikte yaş ve prim şartları değişti... Sigorta yılınıza bakın prim gününüzü öğrenin

SGK yeni sistemi duyurdu! Emeklilikte yaş ve prim şartları değişti... Sigorta yılınıza bakın prim gününüzü öğrenin

Emekli vatandaşları yakından ilgilendiren gelişmeler paylaşıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yeni düzenleme ile yeni sistem açıklandı. Emeklilikte yaş ve prim şartları güncellenirken, Ekim ayı ile birlikte yeni listeyi paylaştı. Sigorta yılınıza göre prim şartlarını inceleyin. İşte tüm detaylar...

Emeklilikte kritik öneme sahip olan yaş ve prim gün şartı güncellendi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından paylaşılan liste ile birlikte detaylar duyuruldu. 1 Ekim tarihinden itibaren geçerli olacak listeye göre, sigorta yılınıza bakarak prim gün sayılarına erişebileceksiniz.

SGK YENİ SİSTEMİ PAYLAŞTI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan duyuru sonrasında, yaş ve prim şartları güncellendi. 1 Ekim tarihinden itibaren yürürlüğe girmesiyle, güncel liste paylaşıldı. Ekim ayı ile birlikte yürürlüğe giren düzenlemeler kapsamında 3.600, 5.000 ve 7.200 prim hesaplama sistemleri etkilenecek.

0x0-isci-ve-isverenler-dikkat-maas-7yyo.jpg

GÜNCEL PRİM LİSTESİ

Yeni düzenlemede, emeklilik için gereken yaş ve prim gün sayıları paylaşıldı. Son güncellemeye göre yeni emeklilik şartları ise şu şekilde;

Erkekler İçin Prim Gün Sayısı:

  • 2023 yılı için 25 yıl ve 5000 prim günü
  • 2024 yılı için 26 yıl ve 5200 prim günü
  • 2025 yılı için 27 yıl ve 5400 prim günü

Kadınlar İçin Prim Gün Sayısı:

  • 2023 yılı için 20 yıl ve 3600 prim günü
  • 2024 yılı için 21 yıl ve 3800 prim günü
  • 2025 yılı için 22 yıl ve 4000 prim günü

emeklilik-3.webp

5.000 TL EMEKLİ İKRAMİYESİ

Emekli vatandaşlar için yeni gelişmeler peş peşe duyuruluyor. Cumhuriyetin 100. yılına özel emekli ikramiyelerine dair müjdeli haber Cumhurbaşkanı tarafından duyuruldu. Bir defaya mahsus olarak çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılacak. Çalışan emekliler faydalanamayacak.

BAĞ-KUR'LUYA ERKEN EMEKLİLİK

Bağ-Kur'lu vatandaşlara ise prim gün sayısı indirimi duyuruldu. Günümüzde 9.000 olan prim gün sayısı 7.200'e düşürülerek 5 yıl erken emeklilik imkanı sunulacak. Fakat, ülkemizde yer alan 3 milyon Bağ-Kur'lu vatandaşların sadece 1 milyonu indirimden faydalanacağı söyleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN