SGK'da birikmiş 19 bin 500 TL'niz olabilir! e-Devlet'ten hemen kontrol edin!

SGK'da birikmiş 19 bin 500 TL'niz olabilir! e-Devlet'ten hemen kontrol edin!

Devlet kurumları, hak sahibi vatandaşlara çeşitli sosyal yardımlar adıyla karşılıksız nakdi yardım yapıyor. Pandemi dönemiyle birlikte sosyal yardımların kapsamı ve miktarı artırılırken, ödemeler SGK üzerinden yapılıyor. İşte, e-Devlet birikmiş parayı sorgulama sayfası...

Milyonlarca vatandaş çeşitli haklar çerçevesinde devletten nakdi yardım alabiliyor. Örneğin, bir yakınınız hayatını kaybettiği zaman 'ölüm parası' verilir. Fakat birçok vatandaş bu paranın ölümün sonrasında geride kalan tek çocuğa verildiğine dair yanlış bir bilgiye sahip.

Ölüm parasını en büyük çocuk çeker ama başka çocukların da hesaplarına tek tek aynı oran yatırılır. Bu bir bankaya ya da PTT'ye bir ödeme emri şeklinde gelir.

Para çekilmediği takdirde bu hak kaybolur. Bu hakların takip edilmesi önemli.

Öte yandan babası vefat eden kız çocukları, evlenirken Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) çeyiz parası ödemesi alabilir. Atlanan bir başka ödeme de, yeni doğum yapan çalışanlara ödenen süt parası ve bakıcı parası. Geçici iş görmezlik ödemesi de bunlardan biridir.

DEVLETİN VERDİĞİ SOSYAL YARDIM NASIL ÖĞRENİLİR?

Öncelikle e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr internet sitesine veya mobil uygulamasına giriş yapmanız gerekiyor.

e-Devlet'e girdikten sonra arama çubuğuna 'SGK Şahıs' yazın.

Karşınıza dört adet seçenek çıkacak.

Bu kayıtlar içerisinde 'SGK Şahıs Ödemeleri Sorgulama' www.turkiye.gov.tr/sgk-sahis-odemeleri-sorgulama seçeneğine tıklayın.

Açılan sayfada ödeme ve yardımlar çıkacak. Burayı sıklıkla kontrol etmenizde fayda var.

E-DEVLET SOSYAL YARDIM SORGULAMA SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN