Sığınmacılara Kucak Açan Erdoğan'dan Emekli Bayram İkramiyesine Zam Yok! İşte Erdoğan'ın Bayram İkramiyesine İlişkin O Konuşması

Sığınmacılara Kucak Açan Erdoğan'dan Emekli Bayram İkramiyesine Zam Yok! İşte Erdoğan'ın Bayram İkramiyesine İlişkin O Konuşması

2022 Emekli Bayram ikramiyesi ne kadar? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? gibi sorular son dönemlerde merak konusu olurken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada emekli ikramiyesinin gündemde olmadığını söylemişti. Bilgin'in açıklamasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da emekli bayram ikramiyesine ilişkin açıklama yaptı. İşte Erdoğan'ın emekli bayram ikramiyesine ilişkin o açıklaması.

2022 Emekli bayram ikramiyesi zammı en çok merak edilenler arasında yer almışken, Bakan Bilgin dün katıldığı TV kanalında bayram ikramiyesine dair soruları cevapladı. Bayram ikramiyesinin gündemlerine olmadığını belirten Bilgin, emekli bayram ikramiyesinde değişiklik olmadığını 1100 TL yatacağını söyledi. Bayram ikramiyesinin tutarı tartışma konusu yaratırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'da grup toplantısında yaptığı açıklamada bu tartışmalara son noktayı koydu. İşte bayram ikramiyesi alacakları yakından ilgilendiren o konuşma.

erdogan.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TARTIŞMALARA SON NOKTAYI KOYDU

Her yıl Ramazan ve Kurban bayramında ödenen emekli bayram ikramiyesinde bu yıl değişiklik yapılmadı. Enflasyonla beraber zamlanacağı öngörülen emekli bayram ikramiyesi 1100 lira olarak belirlendi. Bakan Vedat Bilgin'in açıklamalarından sonra bugün kendi partisinin haftalık toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli bayram ikramiyesine değindi. Erdoğan, son günlerin en çok merak edilen zammına ilişkin, "Erdoğan, "Çalışma Bakanım ne dediyse doğrudur" ifadelerini kullandı. 2022 yılın için 1100 lira olarak kalan emekli bayram ikramiyesi 28-29 Nisan tarihlerinde ödenecek.

para6.jpg

"SIĞINMACILARI KUCAKLAYACAĞIZ"

Sığınmacılara ilişkin soruları da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kucaklayıcı olacaklarını ifade ederek şunları kaydetti:

"Süleyman Bey'in dediği doğrudur. Biz sığınmacıları kovan değil kucaklayan bir iktidarız ve onlara bütün Kuzey Suriye'deki briket evlerin bitişiyle birlikte onları oralara dönüşünü sağlayacağız. Huzurlu bir ortam sağlanınca zaten kendileri gönüllü olarak oraya dönecektir"

BAKAN BİLGİN EMEKLİ İKRAMİYESİNE DAİR NE DEMİŞTİ?

NTV'de açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2022 emekli bayram ikramiyesine ilişkin, bu durumun gündemlerine olmadığını emeklilere verilecek ikramiye tutarının 1100 lira olduğunu ve 28-29 Nisan tarihinde hesaplarına geçeceğini açıkladı. Bakan Bilgin'den sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'da tartışmalara son noktayı koydu.

Emekli bayram ikramiyesinden emekliler başta olmak üzere dul yetim aylığı alanlar, gazi ve şehit yakınları yararlanabilmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN