"Dolar 18 TL'yi Geçecek" Dedi Fırlayacağı Tarihi Verdi! İşte İslam Memiş'ten Altın ve Dolar İçin 'Zirve' Açıklaması

"Dolar 18 TL'yi Geçecek" Dedi Fırlayacağı Tarihi Verdi! İşte İslam Memiş'ten Altın ve Dolar İçin 'Zirve' Açıklaması

Piyasa Uzmanı İslam Memiş, Youtube kanalı üzerinden altın ve dolara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Memiş, altın ve dolar yatırıcılarını uyararak yaz ayında piyasalarda yaşanacak büyük çaplı ekonomik krize değindi. İşte Memiş'ten herkesi şoke edecek altın ve dolar analizi.

Ekonomideki yaşanacak olası durumlara dair Youtube kanalı üzerinden açıklamalar yapan Altın ve Para piyasası Uzmanı İslam Memiş, dolar ve altın için kritik bir tarih verdi. Nisan ayının son alım günü olduğunu belirten Memiş, Ağustos ve Eylül aylarında patlama yaşanacağını belirtti. İşte Memiş'ten dolar altına dair önemli tarih.

"BORSA İSTANBUL RİSKLİ BÖLGEDE"

"Borsa İstanbul şu an itibariyle 2 bin 500 puanda ve riskli bölgede" diyen Memiş, dolarda ise aşağı yönde bir düzeltme beklediğini söyledi. Gram altına ilişkinse Mayıs ayına dikkat çeken Memiş, küresel anlamda sert bir fiyatlanmanın olacağını belirtti.

altin-001.jpg

"ALTINDAKİ BASKILANMA ALIM FIRSATI YARATACAK"

Gram altının için önceki tahminlerini yineleyen Memiş, 920-940 lira seviyelerine dikkat çekti. Baskılanmanın alım fırsatı yaratacağını ifade eden Memiş şunları kaydetti:

"Her zaman ifade ettiğim gibi, alım sürecini nisan ayında bitirmek lazım. Mayıs ayının ortaları gibi, küresel piyasalarda sert bir fiyatlama yaşanabilir. O yüzden bu resesyon riskine kadar, alım pozisyonu bitirilmeli. Altın fiyatlarının bin lira barajını aşarak, ilk önce bin 100, bin 200 ve bin 400 seviyesine kadar yükseliş bekliyorum. Büyük bir ihtimalle temmuz aylarında bin 200 ve devamında bin 450 lira seviyesini görecek"

slam-memis.jpg

"MAYIS AYI ALIM AYI"

Amerika Merkez Bankası'nın (FED) 4 Mayıs 2022 tarihinde alacağı faiz kararının piyasalar üzerindeki etkisini değerlendiren Memiş, altın gibi diğer değerli metallerin yükselişe geçeceğini söyledi. Mayıs ayının alım için en uygun tarih olduğunun altını çizen Memiş, Temmuz ayına kadar yükseliş beklediğini belirtti.

"DOLARDA CİDDİ BİR ZİRVE OLACAK"

Dolar kurunda yaşanan baskılanmaya dikkat çeken Memiş dolar yatırımcısı içinde ciddi bir seviye verdi. Memiş, "Dolar/TL gün içinde 14,62-14,66 seviyesinde dalgalanmakta. Mayıs ayıyla birlikte yukarı yönlü bir trend olabilir" dedi. Memiş geçtiğimiz yıl sonunda doların 18 seviyelerini görmesine dikkat çekerek, doların geçen yılın rekorunu kıracağını ifade etti. Memiş,"Temmuz ayında, geçen yıl yaşanan zirvenin ardından daha üst seviyede rakamlar beklediğimi söyleyebilirim" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN