Elinde Altın Dolar Olanlar Koşsun Son 2 Hafta! Piyasa Uzmanı Selcoin'den Balyoz Uyarısı

Elinde Altın Dolar Olanlar Koşsun Son 2 Hafta! Piyasa Uzmanı Selcoin'den  Balyoz Uyarısı

Sosyal medyada özellikle kripto para piyasası üzerine isabetli değerlendirmeler yapan Selçuk Ergin (Selcoin), altın ve dolar üzerine yeni bir video yayınladı. Amerika Merkez Bankası'nın (FED) Mayıs ayında 70 baz puan faiz artırımına gidebileceğini söyleyen Ergin'den altınla ilgili kritik uyarı geldi. İşte Stratejist Selçuk Ergin'den herkesi ilgilendiren o önemli açıklamalar.

Sosyal medyada piyasaya ilişkin yaptığı stratejilerle adından sıkça söz ettiren Stratejist Selçuk Ergin, FED'in Mayıs ayında alacağı faiz kararına ilişkin altın ve dolar yatırımcılarına önemli uyarılarda bulundu. FED'in şahin söylemlerinin Ağustos ayında etkisini göstereceğini vurgulayan Engin, gram altına ilişkin çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. İşte Engin'in piyasalara ilişkin o açıklamaları.

altin-001.jpg

"FED 70 BAZ PUAN FAİZ ARTIRABİLİR"

FED'in 3-5 Mayıs tarihlerinde faizde arttırmaya gideceğinin altını çizen Ergin, herkesin bu duruma hazırlıklı olmasını söyledi. Engin, Türkiye iç piyasasında dur kalk uygulandığını ifade eden Ergin şunları kaydetti:

"FED 3-4 Mayıs'ta faiz artırma konusunda fiilen vites artırmaya gidecek. Bunun da piyasalara etkisi olacak. Şu an enflasyon tehdit anlamında 1. sıraya yükseldi. Herkes verileri konuşuyor. İç piyasamızda da dur kalk uygulanıyor. Faizler ani bir şekilde kaldırıldı indirildi. Bu da enflasyona yük getirdi. FED'in Mayıs ayı toplantısında 70 baz puan faiz artışı gelebilir. Amerika ilk faiz artışını yaptı ve sözlü söylemlerinden kendimize yol göstermemiz lazım. Ağustos ayında Dolar/TL'nin yükseliş anlamında riski artacak. Şu an sözlü var FED'in bu söylemlerini yazın piyasalarda göreceğiz. Önümüzdeki dönem genel piyasalar anlamında vakit var. Özellikle altında"

p.jpg

"GRAM ALTIN 1000 TL'YE ÇIKACAK"

FED'in söylemlerinin piyasaya ileriki süreçte büyük etkilerinin olacağını belirten Ergin ,"FED'in söylemleri piyasalarda balyoz etkisi yaratacak. Bu etkinin som bakar da göreceğiz. 3-4 Mayıs'ta fed faiz sonrasında Dolar/TL yukarı yönde ilerleyecek. Gram altında yukarı yönlü ciddi bir ivme alanı olabilir. Bu bayramda altının daha vakti var. Fed resmen bu alanda çanak oluşturmuş durumda. Altında yukarı giden bir tren var. Ons altında rekorlar kıran 2 400 dolar seviyelerine kadar gidecek. Gram altında 1000 TL'ye ulaşabilir. 900 TL dip seviye olarak kaldı. Gram altın güçlü durumunu devam ettirecektir. FED'in kararları sonbaharda altını vuracak. Şu an için en güvenilir yatırım gram altın ve gram gümüş." dedi

YENİ MEVDUAT SİSTEMİ GELEBİLİR

Yeni bir mevduatın ortaya çıkacağını iddia eden Piyasa Uzmanı Selçuk Ergin" Enflasyon korumalı bir mevduat gelebilir. Faizlere ilişkinse örtülü bir faiz olduğu çok belli dedi" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN