Sivilceler Ölümcül Hastalığın Kapısını Aralıyor! Sivilcelerin Gerçek Nedenini Öğrenince Hastaneye Koşacaksınız

Sivilceler Ölümcül Hastalığın Kapısını Aralıyor!  Sivilcelerin Gerçek Nedenini Öğrenince Hastaneye Koşacaksınız

Yüzümüz ve vücudumuzda çıkan sivilcelerin neyin habercisi olduğunu duyunca çok şaşıracaksınız. Genelde ergenlik ve stres yüzünden çıkan bazı sivilcelerin nedeni çok başka çıktı. "Küçük bir sivilce" deyip geçtiğiniz sivilceler ölüme bile götürmekte. İşte sivilcelerin ve benlerin altında yatan o korkunç neden.

Vücudumuzun çeşitli yerlerinde çıkan sivilce ve benler çoğumuz için sorun teşkil etmezken, bilim insanları tarafından korkutan açıklama geldi. Et benler ve sivilcelerin aslında altında korkunç bir neden yatmakta. Ufak uygulamalarla yok ettiğimiz sivilceler aslında büyük bir hastalığın tetikçisi. İşte sivilce ve benlere dair bilmediklerimiz.

BİLİM İNSANLARINDAN KORKUTAN AÇIKLAMA

2022 yılında hala ciddi hastalıklar arasında yer kanserin hala tam olarak çaresi ve nedenleri bulunamadı. Bilim insanlar son yaptıkları araştırma ile korkunç bir gerçeğe kavuştu. Her kanserin farklı nedenleri bulunduğu ispatlanırken, her insanın da aslında kansere neden olacak risk faktörüne sahip olduğu ortaya çıktı. İşte ortaya çıkan o gerçekler.

sivilce-002.jpg

BU TÜMOR VÜCUDU KISA SÜREDE SARABİLİYOR

Sağlıklı beslenme için dengeli ve zengin bir diyet öneren bilim insanları yapılan rutin kontrollerin de kanser riskini azaltmak için önemli olduğunu belirttiler. Kanser için önemli uyarılarda bulunan tıp insanları yeni bir tehlikeyi de açıkladılar. Yapılan açıklamaya göre diğer kanser hücrelerinden farklı olarak hızlı gelişen bu tümör kısa sürede vücudu sarabilmektedir. Son yıllarda, hem erkeklerde hem de kadınlarda malign melanom insidansı giderek artan bu durum başlı nedenlerinden biri sivilce ve et benleri. Çoğu kişinin sivilce ve basit benleri ciddiye almadığını belirten uzmanlar bunların kansere davetiye çıkardığını açıkladı.

SİVİLCE VE BENLERİN NEDENİ NE?

Genellikle küçük, rahatsız edici kırmızı deri yumruları olarak görünür ve irin, serum veya yağ içeren sivilceler yüz, boyun, göğüs ve sırtta yani vücudun yağ bezlerinin çoğunun bulunduğu kısımlarında oluşmaktadırlar. Sivilce görünümüne hormonal dengesizlik, bazı ilaçların kullanımı, stres, aşırı sebum üretimi veya bakteri birikimi gibi birçok neden neden olmaktadır. Kozmetik kullanımı da bu rahatsızlığa neden olabilmektedir. Bu sivilceler kanserin habercisi durumunda.

ben.jpg

SİVİLCE VE BENLER ÖLÜME GÖTÜREBİLİR!

Vücudun bazı organları gerektiği gibi çalışmamaya başladığında sinyaller gönderir. Bu belirtileri gözden kaçırmamak ve tıbbi yardım almak önemlidir. Bu kesinlikle asılsız alarm değildir. Cildimizde çıkan sivilce veya basit benler ciddiye alınmazken aslına melanom gibi çok daha ciddi bir şeyi gizleyebilir. Bu da kanser tümörlerinden biri. Bu durumda tümörün kalınlığı çok önemlidir, kalınlık ne kadar büyük olursa tanı o kadar kötü olur. Genellikle kollarda veya bacaklarda görülen sivilcelerin ortaya çıktığı tipik alanlarda da ortaya çıkabilen özellikle ölümcül bir cilt kanseridir. Koyu renkli, ekzofitik bir papül şeklinde veya inci beyazından griye, siyaha değişen bir plak şeklinde görünür.

sivle.jpg

AYDA BİR KEZ DERMATOLOGA GİDİN!

Çıbanlarda olduğu gibi birkaç gün sonra kaybolmayan lezyonun çıkıntısı ile karakterizedir. Az miktarda pigment içerebilir ve lezyonun yayılma hızı doğrultusunda hastaları bir doktora yönlendirir. Bu nedenle cilt kanserini erken tedavi etmek için yapılacak tek şey, dermatolog tarafından ayda en az bir kez cilt muayenesi ve periyodik kontroller yaptırarak bu durumu kontrol altına almaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN