Bir Gecede Her Şeyinizi Kaybedebilirsiniz! O İki Dev Şirketten Gelen Aramalara Dikkat

Bir Gecede Her Şeyinizi Kaybedebilirsiniz! O İki Dev Şirketten Gelen Aramalara Dikkat

Günümüzde çoğalan dolandırıcılık yöntemlerine yenisi eklendi. Teknolojinin ilerlemesini fırsat bilen dolandırıcılar bu defa da 2 büyük firma adına arayıp banka hesaplarını boşaltmaya başladı. Kullandıkları yöntemle çok sayıda kullanıcının banka hesaplarına ulaşan dolandırıcıların kullandığı yöntemi duyunca şoke olacağınız dolandırma yöntemi ve alacağınız önemler.

Vatandaş dolandırılmalara karşı önlemler alamaya devam ederken dolandırıcılık yöntemine bir yenisi daha eklendi. Yeni dolandırıcılık oyunu e-posta ve telefonla yapılıyor. Amazon ve Microsoft gibi iki büyük şirket adına şifre istemek için aranan aramalar dolandırıcıların yeni taktiği oldu. Sizi bu iki şirket adın arayan ve şifre isteyen aramalara sakın şifrelerinizi vermeyin. İşte dolandırıcıların kullandığı o yöntem

amazon.jpg

TELEFON VE BİLGİSAYAR DOLANDIRICILIĞINDA YENİ YÖNTEM

Telefon ve e-posta yoluyla başlayan dolandırıcılık yöntemlerine yenisi eklendi. Bilgisayar aracılığı ile iki firma adına görüntülü ya da sesli arayan aramaların çoğu dolandırılma adına yapılmaktadır. Büyük paralar kazanmanızı sağlayacak yöntemler sunan dolandırıcılar Amazon ve Microsoft adına aramalar yapmakta. Sizinle temasa geçip güveninizi kazanan dolandırıcılar bir gecede tüm hesaplarınızı boşatabilirler.

dolandirilma.jpg

AMAZON VE MİCROSOFT ADINA ARAYIP DOLANDIRILIYORLAR

Son zamanlarda cep telefonu ve bilgisayarlardan yapılan dolandırılma yöntemleri sıklaşmaya başladı. Bu yöntemle çoğu kişinin banka hesapları sıfırlandı. Bilgisayar yöntemi ile gizli kodlar ve kredi kartı numaralarıyla virüs gönderen dolandırıcılar bu defa de Amazon ve Microsoft adına dolandırılmaya başladı. Telefon görüşme sistemi ile ilgili yapılan bu yöntemle Amazon ve Microsoft gibi büyük şirketler adına çalışan insanlar gibi davranarak banka hesapların ulaşabiliyorlar. Genelde bu iki şirket adına arayanlar kullanıcıların sitedeki hesaplarında bazı bilgilerin eksik olduğu ya da ürün sevkiyatında sorun olduğunu söylüyorlar.

kapak-160443.jpg

TEKNİSYEN OLARAK BİLGİSAYARINIZA UZAKTAN BAĞLANIYORLAR

Hepsi, adres ve ayrıca Amazon platformuna erişim kodları hakkında bilgi isteyen dolandırıcıların bu durumuna maruz kalanlar hemen polise başvurmalı. Kendilerini Microsoft'un teknisyenleri olarak tanıtan dolandırıcı şebekesi kullanıcıların bilgisayarına uzaktan bağlanarak programlar yüklemeye ikna ediyorlar. Sorun çözmek bahanesiyle kullanıcıların bilgisayarına bağlanan dolandırıcılar bilgisayarın şifrelerini çalarak kötü amaçları için kullanmaktadır. Sizde telefon ve bilgisayar üzerinden gelen şüpheli arama ve e postalara itibar etmeyiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN