Soğuk havaların gelişi satıcılara yaradı! Grip, soğuk algınlığı, nezle… Adeta her derde deva, kilosu ise 800 lira…

Soğuk havaların gelişi satıcılara yaradı! Grip, soğuk algınlığı, nezle… Adeta her derde deva, kilosu ise 800 lira…

Soğuk havaların etkisini göstermesiyle beraber hastalıklar kol gezmeye başladı. Bu durum ise resmen satıcılara yaradı! Soğuk algınlığından gribe, nezleden şiddetli öksürüğe… Adeta her derde deva olmasıyla biliniyor. Lakin fiyatını duyanların dudağı uçukluyor. Kilosu 800 liradan satılıyor. İşte detaylar…

Soğuk algınlığı, nezle, şiddetli öksürük, grip ve daha birçok hastalık soğuk havaların gelmesiyle beraber kendini göstermeye başladı. Birçok insan ise hastalıklardan doğal yollarla kurtulmanın peşine düştü. Bunun için kimyasal içerikli ilaçlar, antibiyotikler yerine doğal antibiyotikler tercih edilmeye başlandı. Bu tercihlerin başında ise her derde deva olan o ürün geldi… Satıcılar kilosunu 800 TL’den satıyor, köşeyi dönüyor… Alıcıların ise fiyatı duyunca dudağı uçukluyor.

yeni-proje-007.jpg

DOĞAL ANTİBİYOTİK SATIŞLARI BAŞLADI

Havaların serinlemesiyle vatandaşlar hastalıklardan kurtulmak için doğal yollara başvurmaya başladı. Mevsim değişimi özellikle de soğuk algınlığı, grip, nesle gibi birçok hastalığı beraberinde getirdi. Bu doğrultuda birçok insan doğal antibiyotik ve şifa kaynağı olan bala rağbet göstermeye başladı. Bal satıcılığı yapan esnaflar özellikle de çocuklar için kestane balı ve karışım balları tercih ettiklerini söyledi.

yeni-proje-1-007.jpg

ÖKSÜRÜĞE RESMEN MEYDAN OKUYOR

Bal satıcılığı yapan Gaye Şenoğlu isimli esnaf, “Özellikle çocukların okula başlamasıyla ve havaların soğumasıyla bala ilgi arttı. Kestane balına daha çok talep var. Balın şifa olduğu ve gribe iyi geldiği biliniyor. Çocuklarında geçmeyen bir öksürük olduğundan dolayı ebeveynler karışım da yaptırıyor. En çok ilgi gören kestane balından sonra kütük karakovan balı satıyoruz. Bu hiç ışık almadan üretilen bir baldır. Bal fiyatları 200 ile 800 TL arasında değişiyor. İnsanlar ihtiyaçları kadar alıyor" dedi.

yeni-proje-2-003.jpg

KİLOSU 800 LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

Öte yandan bal fiyatlarını duyanların resmen dudağı uçukluyor. Şuan ki fiyatlara göre Kestane balı 800 TL, sedir balı 370 TL, çiçek balı 200 TL, yayla balı 370 TL, hayıt balı 300 TL, geven balı ise 350 TL’ye satışa sunuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN