Ankara'da toplantı ve gösteri yasağı uzatıldı. Valiliğin açıklamasına göre yasakların son günü, bayramı da kapsayarak 1 Nisan Salı günü 23.59 olarak belirlendi. Yasaklar, yürüyüşleri, basın açıklamaları, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi, imza kampanyası gibi etkinlikleri kapsıyor.
İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlunun gözaltına alınmasıyla birlikte Ankara Valiliği toplantı ve gösteri yasağı getirdiğini açıklamıştı. 21 Mart günü beş gün süreceği açıklanan yasaklar bugün bayram ertesine kadar uzatıldı. Valilik Protestoların önüne geçebilmek amacıyla 22 Mart'ta ODTÜ ve Söğütözü metro duraklarında yolcu taşıma işlemleri durduruldu. Ayrıca bir çok anayol da gösterilere engel olmak amacıyla trafiğe kapatılmıştı.
Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, basın açıklamaları, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi, imza kampanyası ve benzeri türdeki eylem ve etkinlikler ile el ilanı dağıtılması ve pankart asılmasının 1 Nisan Salı günü 23.59'a kadar yasaklanmıştır" ifadeleri kullanıldı.
Valiliğimizce İlimiz genelinde; huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanmasına yönelik alınan tedbir kararları uygulanmasının 26 Mart 2025 Çarşamba günü saat 00.00'dan, 1 Nisan 2025 Salı günü 23.59'a kadar devam edilmesine… pic.twitter.com/zmNBZQKodB
— T.C. Ankara Valiliği (@AnkaraValiligi) March 25, 2025