Taşlı saldırıdan sonra AK Parti'den İmamoğlu'nu arayan oldu mu?

Taşlı saldırıdan sonra AK Parti'den İmamoğlu'nu arayan oldu mu?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partisinden kimsenin ‘geçmiş olsun’ demek için taşlı saldırıya uğrayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu aramadığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Erzurum’da yaptığı mitingde, otobüs üzerinde konuştuğu sırada bir grubun taşlı saldırısına uğramış ve aralarında çocukların da olduğu birçok kişi yaralanmıştı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yaşanan olaya dair Habertürk'ten Mehmet Akif Ersoy'a açıklamalarda bulundu.

‘KINIYORUZ AMA MAĞDURİYET ÇIKARMANIN ANLAMI YOK’

Dağ, "Erzurum'da yaşanan tatsız hadise herkesi rahatsız etti. Kınıyor musunuz" sorusuna, "Tabii ki böyle saldırıyı reddediyoruz kabul etmiyoruz. Ama buradan bir mağduriyet çıkarmanın da anlamı yok. Bizim ülke yönetmenin yanı sıra siyasi tarafımız da var. Bir ihmal kasıt varsa hukuki araştırmasını yapmak. Adalet Bakanımız da gözaltılar olduğunu söyledi. Devlet yönetirken hukuki süreci takip ediyoruz. Siyasetçi tarafımız var, bu tarafımızla kabul etmiyoruz reddediyoruz."

gid.jpg

‘GEÇMİŞ OLSUN DEMEK İÇİN KİMSE ARAMADI’

Dağ, Ersoy'un, "Bu olayın ardından İmamoğlu'nu arayan oldu mu geçmiş olsun demek için" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Bu zamana kadar olmadı, bu işlerde şahsi hukuk da olması gerekir arayıp geçmiş olsun demek için. İmamoğlu şahsi hukuk da bırakmadığı için arayan olmamıştır. Münferit bir hadise üzerinden tansiyonun yükseldiğini söylemek, havaalanında karşılama organizasyonu yapmak. Bugün Konya'dan benzer beklenti konusunda ben o hadisenin tansiyon yükselttiği düşüncesinde değilim. Önümüzdeki 6 gün de böyle hadise olmayacağını düşünüyorum. Biz bu hadiseleri nasıl engelleriz ona bakıyoruz. Temennimiz milletimizden beklentimiz böyle hadiselerin olmaması."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN