Şimdiye kadar herkesten gizlenmiş! Kalabalıktan uzak huzurun ta kendisi! Cennetin dünyadaki varlığı keşfedildi

Şimdiye kadar herkesten gizlenmiş! Kalabalıktan uzak huzurun ta kendisi! Cennetin dünyadaki varlığı keşfedildi

Yazın sıcak günleri bitmeden doyasıya tadını çıkaracağınız bir hafta sonuna ne dersiniz? Ankara'nın ortasında saklı kalmış bu cennete yerli yabancı herkes akın akın gidiyor. İşte Ankara'da saklı kalmış bir vaha…

Şehrin karmaşasından uzaklaşmak ve kafa dinlemek isteyenlerin yeni Rotası belli oldu. Ankara merkeze çok da uzak olmayan Çubuk ilçesi, son zamanlarda herkesin uğrak noktası oluyor. Sessiz sakin tatil yapmak isteyenler Yıldırımevci Yaylası’na kaçıyor. İşte Ankara'da saklı kalmış bir vaha…

ANKARA'NIN DOĞAL CENNETİ

Ankara'nın Çubuk ilçesinde yer alan Yıldırımevci Yaylası, temiz havası ve göz alıcı manzarasıyla herkesi büyülemeye devam ediyor. 650 hektarlık bir alanı kaplayan yayla ağaçlar ve yeşil alanlardan oluşuyor. Doğa ile iç içe olmak isteyenler ve yürüyüş yapmayı sevenlerin koşarak gittiği bu alan adeta doğal bir yeşil vaha olarak görülmektedir.
Yaz kış günübirlik gezinti, piknik ve dinlenme fırsatı sunan Yıldırımevci Yaylası, Yayla tepeleri ile çevrili alanlar olarak görülmektedir. Huzurlu ve sessiz bir ortam olan yayla bütün kaostan uzakta bir cennettir.

yildirimevci.jpg

DOĞAL BİR HABİTAT

Çubuk’a yalnızca 40 kilometre uzakta bulunan Yıldırımevci Yaylası, Kavak Dağı ormanları bölgesinde yer alıyor. Çam ve kavak ormanlarından oluşan gölet, Yıldırımevci Yaylası'nda yer almaktadır. Piknik yapıp kamp kurmak isteyen birçok kişinin koşarak gittiği bu yer doğal bir habitat alanında sunuyor.

yildirimecvi-yayla.jpg


Yıldırımevci Yaylası’nda kızıl geyik, kurt, tilki, altın çakal, porsuk, tavşan, yaban domuzu, ağaç sansarı, sincap, kirpi, yaban kedisi, vaşak gibi memeliler ile keklik, kartal, puhu, karga, doğan, dağ bülbülü, karatavuk, çavuşkuşu, bıldırcın, şah kartal, öter ardıç kuşu gibi birbirinden farklı hayvan yer alıyor. Yayla'yı ziyaret edenleri büyüleyici bir deneyim sunan bu mekan herkesi kendine hayran bırakıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN