Tesla'ya Türk damgası! Elon Musk ilk kez açıkladı... "Çok memnunum"

Tesla'ya Türk damgası! Elon Musk ilk kez açıkladı... "Çok memnunum"

Son dönemin en popüler araçlarından olan Tesla, ülkemizde de kullanılmaya başlandı. Elektrikli araçlarda en iyi markalardan olan Tesla araç modelleri hem güvenlik hem de sürüş keyfi olarak sürücülerin oldukça ilgisini çekmekte. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen Elon Musk, Tesla'nın bomba sırrını açıkladı. Tesla'ya Türk damgası! Elon Musk ilk kez açıkladı. Bu gururu hepimiz yaşadık. İşte detaylar haberimizde...

Elektrikli araç modellerinde en iyi markalardan biri olan Tesla Türkiye'de kullanılmaya başlandı. Keyifli sürüş özelliği ve güvenli yapısı araç sahiplerinin dikkatini çekerken Tesla'nın sahibi Elon Musk'tan büyük sürpriz geldi. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelen ve görüşen Elon Musk Tesla'nın bütük sırrını açıkladı. Tesla'ya Türk damgası! Elon Musk ilk kez açıkladı. Kullananların çoğu memnun!

ELON MUSK İLK KEZ AÇIKLADI: TESLA'YA TÜRK DAMGASI!

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, kimsenin bilmediği sırrı paylaştı. Musk Tesla ürütümünde Türk tedarikçilerden de yararlandıklarını ve kalitesinden oldukça memnun olduklarını ve bazı parçaların Türkiye'den geldiğini açıkladı.

hgghgh-2023-09-28t111733-568.jpg

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Türk tedarikçilerin kalitesinden oldukça memnun olduklarını ve bazı parçaların Türkiye'den geldiğini belirtti. Türkiye'nin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, Musk'ın bu olumlu görüşlerini paylaştı ve Türkiye'de Tesla'nın faaliyet göstermesini memnuniyetle karşılayacaklarını ifade etti. Bakan Kacır, Tesla'nın Türkiye'de varlık göstermesini dört gözle beklediklerini dile getirdi. Elon Musk'ın Türkiye ile ilgili bu olumlu açıklamaları, Türk tedarikçilerin uluslararası arenada gördüğü takdiri bir kez daha vurguluyor.

2023 TESLA SATIŞ FİYATLARI NE KADAR?

Tesla Model Y Türkiye fiyatı 3 farklı özelliğe göre belirlendi. İşte Tesla’nın internet adresinde yer alan fiyat listesi…

  • Arkadan itiş Model Y 1.231.290 TL (tahmini fiyatlara göre ÖTV + KDV dahil fiyatı 2.322.468 TL)
  • Çift motorlu dört çeker Model Y Long Range 1.287.020 TL (ÖTV+KDV dahil tahmini fiyat 2.424.229 TL)
  • Çift motorlu dört çeker Model Y Performance 1.415.680 TL ( ÖTV+KDV dahil tahmini fiyat 2.726.412 TL)
  • Arkadaş itiş Model Y'de 430 km menzil, 217 km maksimum hız ve 6,9 saniyede 100 km hıza ulaşma özellikleri bulunuyor.

hjhjjh-49.jpg

Çift motorlu dört çeker Model Y Long Range 533 kilometre menzile sahipken, saatte 217 kilometre hıza çıkabiliyor ve 5 saniyede 100 km hıza ulaşabiliyor. Son olarak Çift motorlu dört çeker Model Y Performance 514 kilometre menzile sahip, saatte 250 kilometre hız yapabiliyor ve 100 kilometre hıza 3,7 saniyede çıkabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN