Trabzon’da başladı tüm Türkiye’ye sıçraması an meselesi! Ne var ne yok talan ediyor

Trabzon’da başladı tüm Türkiye’ye sıçraması an meselesi! Ne var ne yok talan ediyor

Trabzon’un Maçka ilçesinde fındık bahçelerine büyük zarar veren ve halk arasında ‘Drakula’ olarak bilinen Turunçgil Uzun Antenli Teke Böceği, binlerce dekar ekili alanın sökülmesine sebep oldu. Bu durum, Karadeniz bölgesinde ciddi endişelere yol açtı.

2018 yılından itibaren Maçka ilçesi Esiroğlu mahallesinde görülmeye başlayan ve fındık ağaçlarının dallarını kurutarak zarar veren Turunçgil Uzun Antenli Teke Böceği hakkında Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Cemil Pehlevan, “Bu böcekler belirli bir sıcaklıkta yumurtalarını bırakacaklar ve zararlarına devam edecekler” açıklamasında bulundu.

img-4109.jpeg

Başkan Pehlevan, “Fındık üretimi için büyük tehdit oluşturan Turunçgil Uzun Antenli Böceği, fındık dallarını kurutarak yok ediyor. Ayrıca Kahverengi Kokarca ve yalancı kelebek gibi zararlılar da bulunmaktadır. Bu zararlılarla hızlı bir mücadele etmeli ve yayılımlarını durdurmamız gerekiyor. Aksi takdirde gelecek yıllarda büyük sorunlarla karşılaşabiliriz” şeklinde konuştu..

Başkan Pehlevan, “Şu ana kadar verdiği zararın net bir şekilde ölçülemeyeceğini belirtmek isterim. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Turunçgil Uzun Antenli Böceği ile mücadele kapsamında 4 bin hektardan fazla alan söküldü ve çiftçilere 24 milyon TL ödeme yapıldı. Bu çalışmaların sadece belirli bir bölgede yapıldığını ve yayılımın durdurulmaya çalışıldığını belirtmek isterim. Gelecek yıllarda başarının ne ölçüde olacağını göreceğiz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN