Türkiye için kötü haber geldi! 1 hafta boyunca olmayacak... Uzman isim açıkladı

Türkiye için kötü haber geldi! 1 hafta boyunca olmayacak... Uzman isim açıkladı

Türkiye'nin önde gelen meteoroloji uzmanlarından Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya üzerinden önemli bir açıklamada bulundu...

Ülkemizi etkileyen son dönemdeki kuraklık haberlerine bir yenisini ekleyen Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki hafta için Türkiye genelinde yağış beklemediklerini belirtti. Bu durum özellikle bazı illerimizde yaşayan vatandaşlar için kötü haber anlamına geliyor.

İSTANBUL BARAJLARI ALARMDA

Şen'in paylaştığı bilgilere göre, İstanbul'daki barajlarda doluluk oranı alarm verici düzeylere geriledi. Barajlardaki su doluluk oranı %19.89'a kadar düştü. Bu durum özellikle İstanbul'da su sıkıntısının artabileceği anlamına geliyor. Avrupa yakasındaki barajlardaki su seviyesi neredeyse tükendi. Şehir, şu anda Anadolu yakasından, özellikle Melenden gelen suyla idare ediliyor.

1.jpg

ANADOLU'DA DURUM FARKSIZ

İstanbul'da yaşanan su sıkıntısı sadece bu şehre özgü bir durum değil. Şen, Anadolu'da da benzer bir durumun söz konusu olduğunu vurguladı. Su kaynaklarındaki bu azalma, önümüzdeki günlerde su tasarrufunun önemini bir kez daha gündeme getirebilir.

Bu gelişmeler ışığında yetkililerin ve vatandaşların gerekli önlemleri alması, su tasarrufu konusunda daha duyarlı olmaları gerektiği vurgulanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN