Umreye gideceklere güzel bir haber daha! En büyük sorunlardan biri tarih oluyor: Sadece 5 dakika sürecek

Umreye gideceklere yeni gelişmeler aktarılıyor. Yeni teknoloji ile birlikte saatler süren o işlem artık sadece 5 dakika sürecek. Umre ve Hac Bakanı Tevfik er-Rabia tarafından Türk vatandaşlara müjdeli haber geldi. İbadeti hızlandırmak adına o işlem süresi kısaltılacak. İşte tüm detaylar...

Ülkemizde yoğun bir şekilde ilgi duyulan umre ve hac ziyaretlerinde yeni gelişmeler aktarıldı. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın görüşmelerinde yeni müjdeler paylaşıldı. Başkanlıkta düzenlenen ortak basın toplantısında bilgiler paylaşıldı.

UMREYE GİTMEK ARTIK DAHA KOLAY

15 Temmuz Mili İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda düzenlenen ortak basın toplantısındaki konuşmasında, Türk vatandaşların Mekke ve Medine'ye giriş çıkışlarında yeni hizmetler paylaşıldı. Hizmetlerin gelişmesi kapsamında Hac ve Umre Başkanı Tevfik er-Rabia, teknoloji ile o işlemi harmanladı.

Hac ya da umre görevini yerine getirmek isteyen misafirlerin, haremi şerife gelişlerini kolaylaştıran özelliği duyurdu. Ziyaretin değerli ve daha dolu olmasını isteyen er-Rabia, Suudi Arabistan'ın 2030 yılındaki hedeflerinden birisini duyurdu.

maxresdefault-3.jpg

SAATLER ALAN İŞLEM 5 DAKİKAYA DÜŞECEK

Türk vatandaşlarının ziyareti hakkında yeni çalışmalar başladı. Çıkartması oldukça zor olan vizelerin elektronik hale gelmesiyle birlikte, hac ve umre ziyaretlerinin kolaylaşması hedefleniyor.

Türkiye'nin elektronik vize alması konusunda çalışmalara dair detaylar veren er-Rabia, "5 dakikadan daha kısa bir sürede bu vizeyi evden ya da herhangi bir yerden alabilecekler. Ya da Suud havalimanlarında bu vizeyi alabiliyorlar. Bu vize, sahibine Suudi Arabistan’a müteaddit yani birkaç seferlik giriş yapabilir. Ayrıca bir yıl içinde 90 gün ikamet alabiliyor. Biz düşünüyoruz ki bu vize Türk vatandaşlarına büyük bir kolaylık olacak ve Suudi Arabistan’ı, kutsal toprakları ziyaretle ilgili büyük bir kolaylık olacağını düşünüyoruz" sözlerini kullandı.

639-5715ae4d001ce.jpg

İLAVE 100 SEFER DÜZENLENECEK

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile görüme yapan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia daha sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile bir toplantı yapacağını duyurdu. Çalışmaların umreci vatandaşlara sağlıklı ve kolay bir şekilde Türkiye'den gelmelerini sağlamak olduğunu ifade eden er-Rabia, "Ayrıca ilan etmek istiyorum ki Suud havayollarının sefer kapasitesini yüzde 380 miktarda artıracağız. Ayrıca bugünden itibaren Ankara’dan Medine’ye seferlerimiz başlayacak. Ayrıca Gaziantep’ten Medine’ye direkt seferlerimiz başlayacak. Suud havayolları, umre seferlerinde Cidde ve Medine’ye ilave 100 sefer başlatacak. Flynas, şubat ayı itibarıyla Ankara’dan Cidde’ye direkt sefer başlatacak. Ankara’dan direkt Medine seferleri aralık ayında başlayacak." konuşmasını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN