Üniversite öğrencileri dikkat! O ödemelerin iadesi yapılacak! Hesaplarınızı kontrol edin

Üniversite öğrencileri dikkat! O ödemelerin iadesi yapılacak! Hesaplarınızı kontrol edin

Türkiye'yi etkileyen deprem felaketinin ardından YÖK üniversite eğitimlerinin uzaktan yapılmasına karar verdi. Üniversite öğrencileri için peş peşe açıklamalar gelirken son karar doğrultusunda bir kez daha para iadesi yapılacağı belirtildi. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Minyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depreminin ardından üniversite eğitimlerinin de uzaktan yapılmasına karar verildi. Türkiye'de adeta hayat dururken Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda da depremzedeler misafir edilmeye başladı. Bu nedenle üniversiteler uzaktan eğitim sürecine geçiş yaparken alınan son karar doğrultusunda ücretlerin iade edileceği duyuruldu. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİNE GEÇİLDİ

2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemi için alınan kararlar yakından takip ediliyor. Yükseköğretim Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yürürlüğe girdi. OHAL ilan edilen bölgelerde ikamet eden öğrenciler için yeni kararlar alınırken katkı payı ve öğrenim ücretlerinin devlet tarafından karşılanacağı belirtildi. KYK yurtlarında misafir edilen depremzedeler için de yeni kararlar alındı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu merak edilen konu hakkındaki detayları paylaştı.

kyk-kredi-burs-odemeleri.jpg

ÜCRETLER İADE EDİLECEK


Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, OHAL kapsamında yurtlarda kalamayan öğrenciler tarafından alınan 2022-2023 bahar dönemi ücretleri hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Kasapoğlu, 20 Şubat 2023 tarihine kadar olan dönem için yurtlara ödeme yapan öğrencilerin ücretlerinin iade edileceğini duyurdu.
20 Şubat 2023 tarihi itibarıyla yurtta kalan öğrencilerin ise ücret ödemeye devam edeceğini belirten Bakan Kasapoğlu, depremzede öğrencilerden de herhangi bir ücret tahsis edilmeyeceğini vurguladı. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ücret iadelerini şu ifadelerle açıkladı:
''Sevgili gençler, GSB Yurtlarımızda 20 Şubat tarihine kadar olan dönem için ücret ödeyenlerin ücretleri iade ediliyor. 20 Şubat itibarıyla yurtta kalan gençlerimiz ücret ödemeye devam edecek olup depremzede öğrencilerimiz ise hiçbir ücret ödemeyecektir.''
Ücret iadelerinin ne zaman yatırılacağı hakkında araştırmalar hız kazanırken konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN