Vaazlarıyla gündeme geliyordu! Halil Konakcı hakkında Diyanet'ten karar geldi

Vaazlarıyla gündeme geliyordu! Halil Konakcı hakkında Diyanet'ten karar geldi

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Hatay, Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız'ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar" ifadelerini kullanan imam Halil Konakcı hakkında inceleme başlattı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, sosyal medya platformlarındaki paylaşımlarıyla ilgili olarak İstanbul'un Pendik ilçesindeki Uluçınar Camisi İmamı Halil Konakcı hakkında inceleme başlattı.

İYİ PARTİ SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

gfdgfdgd.jpg

İYİ Parti'nin Medya İlişkileri Başkanı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaşı'nın kendisini telefonla aradığını ifade ederek, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Bildiğiniz gibi bir süredir Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görevli Halil Konacı isimli şahsın Türk Milletini rencide eden provokatif açıklamaları gündemimizi meşgul etmektedir. Bu hadsiz açıklamalar sebebiyle sabah saatlerinde Sayın Genel Başkanımız adına DİB Ali Erbaş'ı aradım, kendisi yurtdışında olduğu için Başkan Yardımcısı Kadir Dinç ile görüşme gerçekleştirdik. Söz konusu şahısla ilgili “neden bir işlem yapılmadığını” sorduk ve Genel Başkanımızın hassasiyetini açıkça kendilerine ilettik. Ardından bu provokatör şahısla ilgili gerekli incelemelerin başlatıldığını tarafımıza bildirdiler. Bu işin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN