Vatandaş taş mı yiyecek? Kırmızı et fiyatlarında rekor rakamlar: Bu fiyata koyun alınıyordu...

Vatandaş taş mı yiyecek? Kırmızı et fiyatlarında rekor rakamlar: Bu fiyata koyun alınıyordu...

Son günlerin en tartışmalı konuları arasında yer alan et fiyatları 500 TL bandına dayandı. Diğer illere göre Adana'da daha ucuz olduğu düşünülen kuşbaşı kırmızı etin kilogram fiyatı 522,95 TL'ye kadar yükseldi. Et fiyatlarını gören vatandaşlar çılgına döndü. İşte güncel et fiyatları…

Kırmızı et fiyatlarını hızlı Yükselişi hakkında önemli Bir açıklamada bulunan tarım ve orman Bakanı Vahit Kirişçi NTV ekranlarında önemli Bir açıklamada bulundu. 2 Mayıs 2023 tarihinde yapılan açıklamalar doğrultusunda et fiyatlarının gerilediği ve fiyatlarda yükselişin olmayacağı belirtildi. Ancak seçimlerin hemen ardından kırmızı et fiyatlarına rekor bir zam yapıldı. Markette etiket fiyatlarını gören kişiler ise vatandaş taş mı yiyecek? sorusunun yanıtını aramaya başladı. O zincir market fiyatları rekora koşarken vatandaşlar da fiyatlar karşısında isyan etti. İşte güncel et fiyatları…

ET FİYATLARINA TARİHİ ZAM

5 yıl önce kurbanlık koyun fiyatları 500 TL ile 800 TL arasında satışa sunulurken şimdi 1 kilo kuşbaşının fiyatı 500 TL'den satılmaktadır. Adana'da bir zincir markette görülen kuzu kuşbaşılı kilogram fiyatı 522,95 TL olarak tezgahta yerini aldı. Kıyma fiyatlarının 340'ye satıldığı görülürken kuzu külbastının kilosu ise 408,29 TL'den satışa sunuldu.

et-fiyat-1.jpg
Ocak ayında Migros'ta karkas kuzunun kilogram fiyatı 93 TL'den satılırken şimdilerde fiyatların 300 TL'ye kadar yükseldiği görüldü. Kırmızı et fiyatlarının ne kadar yükseleceğim kafaları karıştırırken Migros'ta görülen güncel fiyatları da sizler için bir araya getirdik. Migros şubelerine bakıldığında dana kıymanın kilogram fiyatı 292,80 TL olarak görülürken kuzu kuşbaşının kilogram fiyatı 363,90 TL, kuzu pirzola kilogram fiyatı 422,90 TL olarak ekranlara yansıdı. Migros markette görülen diğer et fiyatları şu şekildedir:

kusbasi-kirmizi-etin-kilosu-52295-tl-1.jpg

kusbasi-kirmizi-etin-kilosu-52295-tl-2.jpg

kusbasi-kirmizi-etin-kilosu-52295-tl-3.jpg

kusbasi-kirmizi-etin-kilosu-52295-tl-4.jpg

kusbasi-kirmizi-etin-kilosu-52295-tl-6.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN