Yeni asgari ücreti canlı yayında açıkladı! Temmuz ayından önce zam belli oldu: İşte o rakam

Yeni asgari ücreti canlı yayında açıkladı! Temmuz ayından önce zam belli oldu: İşte o rakam

İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, yaklaşmakta olan Temmuz mevsiminde gerçekleştirilmesi beklenen yeni asgari ücret artışı konusunda kıymetli bir öngörüde bulundu.

Planlanan bir durum olarak Temmuz döneminde asgari ücretin artırılması bekleniyor. Hem de emeklilik, dul ve yetim maaşlarında bir miktar artış gerçekleşmesi öngörülüyor. Peki, zam oranları ne olacak? Artışla birlikte maaşlar ne kadar lira olacak? İşte yanıtı...

Özgür Kaya, iş ve toplumsal güvence konularında uzmanlaşmış bir kişi olarak, yeni belirlenecek asgari ücreti açıkladı.

Temmuz ayı itibariyle emekli, dul ve yetim maaşlarında bir artış olması bekleniyor. Özgür Kaya, “Temmuzdan başlamak üzere, en düşük emekli maaşı olarak 7 bin 500 lira hesaplarına yatmaya başlanacak.

En az dul maaşı da 5 bin 625 liraya çıkmış olacak. Ayrıca, vefat etmiş sigortalının çocukları mevcutsa, ve koşulları da uygundur, biz buna yetim maaşı diyoruz. Hak sahiplerine dosya başına yüzde 25 olarak bağlanır. En düşük yetim maaşı da bin 825 lira olmuş olacak" şeklinde ifade etti.

2-001.jpg

BAKAN BİLGİN CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret artışı konusunda "Çalışmalarımız tamamlandı" ifadesini kullandı. "Asgari ücret 500 dolar civarında olacak" şeklinde belirtti.

Peki, Temmuz ayında yapılması planlanan zam oranı ne kadar olacak? İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, "Dikkatinizi şu noktaya çekmek istiyorum, '500 doların altında olmayacak' ifadesini kullandı.

Mevcut enflasyon verilerine ve beklenen artışa bakarsak, 564 dolar ile 579 dolar arasında olabileceğini öngörüyoruz. TL bazına çevirdiğimizde bu, asgari ücretin 11 bin lira ile 11 bin 300 lira olacağı anlamına gelmektedir.

Yani, 1 Temmuz'dan itibaren asgari ücretin 11 bin ile 11 bin 300 lira arasında olmasını bekliyoruz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (32)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
32 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN