YSK'dan sandık kurulu başkanlarına mesajlı uyarı

YSK'dan sandık kurulu başkanlarına mesajlı uyarı

YSK, yarın yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde sandık kurulu başkanları, oy kullanılacak yerlerdeki bina sorumluları ve seyyar sandık kurulu başkanlarını bilgilendirmek için kısa mesajlar gönderecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 yerel seçimleri için sandık kurulu başkanlarına ve görevlilere yönelik bilgilendirme mesajlarını duyurdu. Seçim gününe kadar süreçte görev alacak olanlara yönelik atılacak mesajlar, seçim güvenliğini ve işleyişini sağlamak adına önem taşıyor.

BUGÜN GÖNDERİLECEK MESAJLAR

Döküm İşlemleri ve İmza: Sandık kurulu başkanlarına gönderilecek ilk mesajda, sayım döküm işlemlerinin tamamlanmadan döküm cetvelleri ve tutanakların imzalanmaması gerektiği vurgulanacak. Ayrıca, sandık kurulu görevlilerinin seçime ilişkin evrakları imzalamadan ve sonuçları ilan etmeden sandığı terk edemeyecekleri hatırlatılacak.

Sorunların Çözümü İçin İletişim: Görevlilere, karşılaştıkları sorunlar ile ilgili ilçe seçim kurulunu aramaları gerektiği bilgisi iletilerek, gerekli iletişim bilgileri paylaşılacak.

Bilgi Paylaşımı: Sandık kurulu başkanlarına, aldıkları bilgilendirme mesajlarını sandık kurulu üyeleriyle paylaşmaları hususu hatırlatılacak.

SEÇİM GÜNÜ GÖNDERİLECEK MESAJLAR

Seçmen Tanıtımı ve Kimlik Kontrolü: Seçim günü sandık başına gelen seçmenlere, kimlik kontrolü yapılması ve oyun kullanmadan önce sandık seçmen listesinde isimlerini bulmaları gerektiği bilgisi gönderilecek.

Gizli Oy ve Gizlilik: Seçmenlere, oy kullanırken cep telefonu veya fotoğraf makinesi gibi görüntü kaydedici cihazlarla oy kabinine girmenin yasak olduğu hatırlatılacak. Bu cihazların iade edilmek üzere masa üzerine bırakılması gerektiği vurgulanacak.

Engelli Seçmenler İçin Uyarı: Görme engelli seçmenlere, şablon yardımıyla oy kullanabilecekleri bilgisi verilecek.

Seçmen Listesi Kontrolü: Seçmen listesinde adı olmayan veya 'Oy Kullanamaz' şerhi bulunan kişilere oy kullanma hakkı verilmemesi gerektiği hatırlatılacak.

Öncelikli Seçmen Grupları: 75 yaş ve üstü, hamile, hasta ve engelli seçmenlerin oy kullanırken öncelikli olarak alınması gerektiği bilgisi paylaşılacak.

Sonuçların İlan Edilmesi ve İmzalanması: Seçim sonuçlarının ilan edilmesi ve evrakların imzalanması konusunda sandık kurulu görevlilerine yönelik talimatlar içeren mesajlar gönderilecek.

BİNA SORUMLULARINA YÖNELİK MESAJLAR

Eksiklik Kontrolü ve İletişim: Bina sorumlularına, sandık malzemelerinin eksiksiz olduğunu kontrol etmeleri ve eksiklik durumunda ilçe seçim kuruluna haber vermeleri hususu hatırlatılacak.

Oy Torbası Mühürleme: Oy torbası ve pusulalarının sandık kurulu mührü ile mühürlenmesi gerektiği uyarısı yapılacak.

Görevlilerin Saatine Uyarı: Seçim günü görev yerine gelmeyen sandık kurulu başkanlarının ilçe seçim kuruluna bildirilmesi gerektiği hususu bina sorumlularına hatırlatılacak.

Seçim Sonrası İşlemler: Sayım ve döküm işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilçe seçim kuruluna haber verilerek sandık kurullarının ulaşımının sağlanması gerektiği bilgisi paylaşılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN