Yüksek kiralar bu hamleyle durdurulacak! Kiracılar dikkat: Artık yüksek kira isteyemeyecekler

Yüksek kiralar bu hamleyle durdurulacak! Kiracılar dikkat: Artık yüksek kira isteyemeyecekler

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ önemli bir duyuru yaptı! Açıklaması: Yakın zamanda görülen aşırı kira artışlarına dair söylemlerini ifade etti. Aşırı kira meselesi ve son yılın gündemini alt üst etmesi üzerine Bakan Bozdağ "Öneri yasa taslağımızı tamamladık. Seçimler bitti, parlamentonun aktif hale gelmesinin ardından, Allah'ın izniyle, bu kanun taslağını, AK Parti meclis grubuna ve parlamentoya iletmeyi ve sonrasında yasalaşma sürecinin başlamasını ümit ediyoruz." ifadesini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kira artışı düzenlemesine dair Şanlıurfa'da duyurular yaptı.

Bakan Bozdağ, Şanlıurfa'da gazetecilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kira artışıyla alakalı duyurusunu anımsatmaları üzerine, konuyla alakalı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerine bir talimatının olduğunu anımsattı.

KİRA ARTIŞIYLA MÜCADELE İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAM!

Adalet Bakanlığı olarak, gereken önlemlerle alakalı hazırlıklarımızı tamamladık." diyerek düşüncelerini aktaran Bozdağ, aşağıdakileri belirtti:

"Taslak kanun teklifi çalışmamız tamamlanmış halde. Seçimler sona erdi, parlamento çalışmaya başladıktan sonra, Allah'ın izniyle, bu kanun taslağını, yasalaşmasını temenni ederek Türkiye Büyük Millet Meclisi AK Parti grubuna ve parlamentoya ileteceğiz. Ve ardından yasalaşma süreci başlayacaktır. Şu anki hazırlıklarımız tamamlanmış durumda. Adımımızı, parlamento çalışmaya başladıktan sonra hızlıca atacağız. Arabuluculuk ile alakalı düzenlemeyi, bilirsiniz, daha önceden yürürlüğe koymuştuk ve şu anda yürürlükte. Kira anlaşmazlıklarının mahkemeye gitmeden, arabuluculuk yoluyla çözülmesi hem kültürümüze, hem medeniyetimize, hem de komşuluk anlayışımıza daha uygun olduğu için, biz kira anlaşmazlıklarında da mahkemeden önce arabuluculuğu şart koşan bir yasal değişiklik yaptık. Şu an bu değişiklik yürürlükte. Bu da elbet meyvelerini verecektir.

YASALAŞMA SÜRECİ BAŞLIYOR

Aşırı kira artışlarına karşı vatandaşlarımızı korumak adına, diğer yandan da mülk sahiplerinin haklarını ve hukukunu muhafaza ederek, her iki tarafı koruyacak, dengeli ve tüm tarafın kabul edeceği, vatandaşlarımızın doğru bulacağı bir adımı gelecek dönemde artıracağız. Çünkü bazı düzenlemelerin etkinliği, yaptırımsız kaldığı takdirde azalıyor. Kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan, Temmuz ayında sona erecek düzenlemeye yasalarda bir yaptırımı yok. Bu nedenle yeni dönemde bu konuyla ilgili özel bir yaptırım düzenlemesi de getireceğiz. Hazırlıklarımız, söylediğimiz gibi, tamamlandı. Parlamento çalışmaya başladıktan sonra da bunların yasalaşma süreci inşallah başlayacak."

Bakan Bozdağ, "Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından kamuoyunda bir rahatlama olacak mı?" sorusu üzerine, yasa yürürlüğe girdikten sonra bunun hep birlikte görülebileceğini vurguladı.


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN