Yurt dışında kullanılan oylar yola çıktı: 3 uçakla gelecek

Yurt dışında kullanılan oylar yola çıktı: 3 uçakla gelecek

28 Mayıs cumhurbaşkanı seçimleri için yurt dışında 20 Mayıs’ta kullanılmaya başlanan oylar 3 uçakla Ankara’ya getirilecek. Yüksek Seçim Kurulu ikinci tur seçimleri için 1 milyon 783 bin 107 oy kullanıldığını duyurdu.

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde adayların yüzde 50’yi geçememesi üzerine cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kaldı. 28 Mayıs’ta gerçekleşecek seçim için ise yurt dışında 20 Mayıs’ta kullanılmaya başlanan oylar 24 Mayıs’ta son buldu.

1 MİLYON 783 BİN 107 OY KULLANILDI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yurt dışındaki sandıklarda 1 milyon 783 bin 107 seçmenin oy kullandığını açıkladı. Bugün saat 10.00 itibarıyla gümrük kapılarında kullanılan oylarla birlikte yurt dışında oy kullanan toplam seçmen sayısının ise 1 milyon 895 bin 430'a ulaştığı belirtildi.

Gümrüklerde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler 28 Mayıs Pazar saat 17.00'ye kadar oy vermeye devam edebilecek.

OYLAR 3 UÇAKLA GETİRİLECEK

Öte yandan yurt dışı sandıklarda kullanılan oylar bugün ve yarın 3 uçakla Ankara'ya getirilecek. Esenboğa Havalimanı'na inecek uçaklardaki oylar, Ankara Ticaret Odası Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'ne nakledilerek, özel odalara konulacak. Oylar, 28 Mayıs'ta oy verme işleminin tamamlanmasının ardından sandıkların açılmasıyla birlikte sayılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN