Hac kayıt parası hangi bankalara yatırılıyor?

Hac kayıt parası hangi bankalara yatırılıyor?

2019 Hac kayıt parası ne kadar? Paralar hangi banklara yatırılıyor? soruları hac kesin kayıtları öncesinde sorgulanmaya başlandı. Hac Kayıtları Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, bu yılın 2 ve 11 Ocak 2018 tarihinde yapılacak. Kesin kayıtlarını yaptırmayan hacı adayları hacca gitme hakkını kaybedecek. 2019 hac kayıt sorgulama ekranından yaptıkları sorgulamada adaları çıktıysa kesin kayıt yaptırmaya hak kazanmış oldu. Yazımızda hacı adaylarının dikkat etmesi gereken detayları bulabilir kesin kayıtlarınızı ona göre yaptırabilirsiniz. İşte 2019 Hac kayıt parası ne kadar açıklandı ve hac paralarının hangi banklara yatırılacağı da açıklandı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar haberimizde.

2019 hac fiyatları  kurada adı çıkan hacı adayları tarafından merak ediliyor. Hac kesin kayıtları bu gün başladı. Kesin kayıtlar 2 ve 11 Ocak 2019 tarihleri arasında yaptırılmalı. Kayıt yaptırmayan adaylar haklarını kaybediyor ve yedek listede ilk sırada olan hacı adayı kesin kayıta hak kazanıyor. Peki 2019 Hac kayıt parası ne kadar? Paralar hangi banklara yatırılıyor? Her oda için ayrı ücret ödenecek olan hac ücretlerinde hacılar bu ücretleri karşılayabilirlerse hacca gidebilecekler. 2019 hac fiyatlarında beklenen gün geldi çekilişlerin sonucunda ismi çıkan adaylar kesin kayıttan sonra kutsal topraklara gidecekleri günü bekleyecekler. Hac kesin kayıtları 2 ve 11 Ocak tarihleri arasında yapılacak. İşte hac kesin kayıtları ve kayıt ücretleri hakkında merak edilen tüm detaylar...

TRT DİYANET HAC KURA NAKLEN İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 2019 yılın hac kurası 28 Aralık 2018'de  Diyanet İşleri Başkanlığında, bilgisayar ortamında, basına ve kamuoyuna açık hac kura çekilişleri yapılacak. 

2019 HAC KURA SONUÇLARI TIKLA SORGULA

2018 HAC FİYATLARI NE KADAR?

2018 hac ücretinin en az 15.500 TL civarında olduğu ve en fazla da 45.000 TL civarında olduğunu bilinmelidir. 2018 hac ücreti açıklandığına göre, hacı adaylarının asıl merak ettikleri konu 2019 hac ücretleri olmuştur. 2019 hac ücretleri aşağıdaki gibi olması tahmin edilmekte.

2 Kişilik Oda Ücreti: 24.000 SAR ile 25.500 SAR arasında olacaktır. (1 SAR yaklaşık 1 TL'dir)

3 Kişilik Oda Ücreti: 20.500 SAR ile 22.000 SAR arasında olacaktır.

4 Kişilik Oda Ücreti: 17.750 SAR ile 19.250 SAR arasında olacaktır.

Otel fiyatları ise en az 32.000-35.000 SAR arasında olacaktır. En lüx oteller ise 52.000-55.000 SAR arasında olacaktır.

18-12/28/2019-hac-kayit-parasi-ne-kadar.jpg

Otel Tercihli konaklamalarda;

OTEL 1/A :Mekke-i Mükerreme’de Fairmont oteli, Medine-i Münevvere’de Oberoi oteli. Kişi başı konaklama ücreti bu otellerde 2 kişilik odada 44.900 SAR, 3 kişilik odada ise 41.000 SAR'dır

OTEL 1/B: Mekke-i Mükerreme’de Hayat Regency oteli, Medine-i Münevvere’de Hilton oteli Kişi başı konaklama ücreti bu otellerde 2 kişilik odada 39.500 SAR, 3 kişilik odada ise 36.000 SAR'dır

OTEL 1/C: Mekke-i Mükerreme’de Swiss Makam oteli, Medine-i Münevvere’de Rove'l-Medine oteli Kişi başı konaklama ücreti bu otellerde 2 kişilik odada 32.250 SAR, 3 kişilik odada ise 30.000 SAR'dır

OTEL 1/D: Mekke-i Mükerreme’de Sheraton oteli, Marriott oteli, Medine-i Münevvere’de Rove'l-Medine vb. Oteller Kişi başı konaklama ücreti bu otellerde 2 kişilik odada 29.500 SAR, 3 kişilik odada ise 27.500 SAR'dır

 

18-12/28/2019-hac-kayit-parasi.jpg

80 BİN KİŞİ HACCA GİDEBİLECEK

Kura sonucunda 80 bin kişi kutsal topraklara gitmeye hak kazanacak. Kamuoyuna açık yapılacak kuranın sonuçlarına, http://hackurasonuc2018.diyanet.gov.tr/hackurasonuc/kurasorgu2018.aspx adresinden ulaşılabilecek.

2018 yılında hacca gitmek için 316 bin 857 kişi ilk defa kayıt yaptırdı. Daha önce hac kaydı olup, Başkanlık tarafından kayıtları yenilenen 1 milyon 804 bin 110 kişi ile birlikte kuraya toplam 2 milyon 120 bin 967 kişi katılacak. 

Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarının yolculuk öncesi manen ve ruhen hazırlanması için eğitim ve seminerler düzenleyecek.

"BÜTÜN ÜCRETLERİN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NA YATIRILMASI GEREKİYOR"

28 Aralık'ta kuraların çekilip 2 Ocak'ta da kesin kayıtların başlayacağını söyleyerek konuşmasını sürdüren Şahin, "Burada dikkat edilmesi gereken husus ister seyahat acenteleriyle isterlerse diyanet ile gitmek istesin hacımız, mutlaka bütün ücretlerini Diyanet İşleri Başkanlığının hesaplarına yatırmaları gerekiyor. Eğer başka bir hesap numarasına yatırırlarsa veya elden birilerine verirlerse hac haklarını kaybedecekleri çok net. Dolayısıyla artık geçmiş yıllarda yaşanan olumsuzlukların önüne geçmek adına bizim de desteklediğimiz bu uygulaması var Diyanet İşleri Başkanlığı'nın. Bundan sonra hacı adayları hiç kimseye, hatta acente sahibi olarak bizlere bile elden, nakit olarak para teslim etmesinler. Seyahat acenteleri ile gitmek isteyen hacı adaylarımız da Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinde yazan yetkili seyahat acenteleri ile gitsinler" dedi.

HAC VAZİFESİ NASIL YAPILIR VE NASIL HACI OLUNUR?

İslamın beş şartından biri haca gitmek olan ziyaret vazifesi için neler yapmak gerekir. Hacı nasıl olunur? Haccın farzları, vacipleri, sünnetleri nelerdir? Hac ne zaman yapılır? Bunların cevaplarını bir bir açıklayacağız. Hac ziyareti hem ruhsal hem de beden bakımından önemli bir yolculuktur. Hem bedenen hem ruhsal bütün kötülüklerden arındıran hac ziyaretinde kişi eman bulur. Tüm müslümanların yapması gereken islamın şartlarından biridir. Hacı olmak için gerekli şartlar yerine getirilmeli ve Mekke’de bulunan Kâbe ziyaret edilmelidir. Zengin, fakir ayrımı yapılmadan her müslümanın aynı kıyafeti giymesi ve bu ziyaret vazifesini gerçekleştirirken haccın farzı, haccın vacibi, haccın sünneti olan belli şartları yerine getirmelidir. Dünyanın her yerinden gelen milyonlarca müslümanın buluştuğu bu kutsal topraklarda hacı adayları Kâbe’yi ziyaret ederek burada meydana gelen hac gezilerini tamamlayarak hacı olurlar. Hac ibateti belirli aylar ve günlerde Mekke’ye bulunan Kâbe’yi ziyaret edilerek yapılır. Hac ayları olarak bilinen Zilhicce ayının 10 günü, Şevval, Kameri, Zilkade aylarıdır. Günümüzde Zilhicce ayında kurban bayramına kırk gün kala gidilir. Hacı olmak için haccın farzlarını yerine getirmek gerekir. Haccın farzları ihrama girmek, Arafat vakfesi ve Kâbe‘yi tavaf etmektedir.

• İhrama girmek, haca niyetlenerek helal olan davranışların, belli bir süre zarfında kişinin kendisine haram kılması demektir. İhrama gidilmeden önce iki rekat namaz kılınır. Bu durum niyet edilerek yapılır. Bir kimse haca niyet edip telbiye yaparsa ihrama girmiş olur. Niyet edip telbiye yapmazsa, niyet etmeyip telbiye yaparsa ihrama girmiş olmaz. İhram dikişsiz parçalardan oluşan iki örtüdür. İhrama girerken gusul ve abdest alınır. İhramda bulunurken her fırsatta telbiye söylenmelidir. Erkekler izar ve rica denilen iki dikişsiz parçayı örtünürler. İhram ile ilgili yasaklar şunlardır.

1) İhramdayken saç, sakal ve bıyık kesilmez.


2) Tırnak kesilmez.

3) Süslenmek amacıyla saç, bıyık ve sakal kınalanmaz veya yağlanmaz. Kadınlarda ise makyaj yapılmaz.

4) İhrama güzel kokular veya güzel kokan sabun kullanılmaz.


5) Vücudun herhangi bir yerindeki kıllar kesilmez veya koparılmaz.

• Vakfe yapmak, Arafat vakfesi haccın en önemli rükûnudur. Hac demek Arafattır. Bu Arafat vakfesini yapanlar haclarını tamamlamış demektir. Vakfeyi yapamayanlar ise hacca yetişememiş sayılırlar. Arafat vakfesi güneş tepeye gelmeden bayramın birinci günü Mina’dan Arafat bölgesine hareket ederek, akşamın ağarmaya başladığı vakte kadar geçen süredir. Arefe günü, gündüzden Arafat’a çıkmış olanlar, güneş batıncaya kadar burada bulunurlar.

• Tavaf, Kâbe‘nin etrafını usulüne göre dolaşmaktır. Hacerü’l Esved taşının bulunduğu hizadan başlayarak Kâbe’nin etrafını yedi defa (şavt) dolaşmaktır. Her bir dönmeye şavt denir. Yedi şavt, bir tavaf demektir. Tavaf yapılırken niyet edilmelidir. Tavaf Kâbe’nin etrafında yapılmalıdır. Şavtlar eksik bırakılmamalıdır. Hacla ilgili tavaflar belirlenen zamanlar içerisinde yapılmalıdır. Bayramın birinci gününde yapılan tavaf farzdır. Tavafta zikir, tehlil, tekbir, dua ile meşgul olmak gerekir. Tavaf bitince ara vermeden say’a başlamak gerekir. Haccın vacipleri vardır. Bunlar şöyledir:

• Say etmek, Safâ tepesi ve Merve tepesi denilen iki tepe arasında, Safâ’dan başlayıp Merve’de tamamlamak üzre yedi defa gidip gelmektir.

• Müzdelife, hacda arafe gününü bayrama bağlayan gecede burada bulunmak sünnettir. Vakfe ise vaciptir. Bayram günlerinde kullanılacak taşları hacılar burada toplar ve yıkayıp temizleyerek saklarlar. Müzdelife’nin herhangi bir yerinde vakfe yapılır. Yapılan vakfeden sonra güneş doğmadan Mina’ya doğru hareket edilir.

• Şeytan taşlamak, şeytan taşlama bayramın birinci gününde yalnızca yedi taş atılır. Kurban bayramının dört günü taş atılır. Bayramın dördüncü gününde güneşin batmasıyla vakit dolar. Taş atılacak yerler vardır. Bunlar şunlardır:

1) Küçük cemre, küçük şeytan

2) Orta cemre, orta şeytan

3) Akabe cemre, büyük şeytan Bu cemrelerden her üçüne her yerden taş atılabilir. Akabe cemresine sadece bir yönden taş atılır. Haccın sünnetleri vardır.

19-01/02/hac-kayitlari-2019.jpg

HAC NEDİR?

Hac; kutsal kabul edilen mekânları dinî maksatla ziyaret etmedir. Hac; İslâm'ın beş şartından biridir.

Hac kelimesi İbrânîce'de hag şeklindedir; "bayram" anlamına gelen bu kelime "bir şeyin etrafında dönmek, dolanmak" mânasındaki hvg kökünden türemiştir.


Hac veya hag çok eski bir Sâmî tabir olup İbrânîce'den başka Ârâmîce'de ve Sâbiî dilinde de bulunmaktadır. Kelimenin asıl anlamının "bir şeyin etrafında dönme, dolaşma ve halka oyunu" olduğu, daha sonra bayram mânasını kazandığı belirtilmektedir. Arapça'da "gitmek, yönelmek; ziyaret etmek" anlamlarına gelen hac kelimesi, fıkıh terimi olarak imkânı olan her müslümanın belirlenmiş zaman içinde Kâbe'yi, Arafat, Müzdelife ve Mina'yı ziyaret etmek ve belli bazı dinî, görevleri yerine getirmek suretiyle yaptığı ibadeti ifade eder. Bu ibadeti yerine getirenlere Arapça'da hâc (çoğulu huccâc). Türkçe'de hacı denir.

Hac, belirli fiillerin sadece Allah rızası için yapılmasından oluşan bir ibadettir. Kur'an-ı Kerim'de hac ibadetinin muhtelif safhaları hem şekli hem de manevi ve ruhi yönlerden tasvir edilerek çeşitli yararlarının bulunduğu belirtilir (Mesela bk. Hac, 22/28-33). Böylece insanlar, haccın hikmetlerini kavramaya ve gerek fert gerekse ümmet olarak onu layıkı veçhile ifa edip azami ölçüde hikmetlerini gerçekleştirmeye teşvik edilir.

Müminin hem malı hem de bedeniyle gerçekleştirdiği bir ibadet olan hac insanın bütün varlığını ilgilendirir ve bu haliyle külli bir teslimiyetin ifadesidir. Diğer yükümlülükler gibi hac da insan merkezli ve insanın ihtiyaç duyduğu hayırların tahakkukunu hedef alan bir ibadettir. Bu bakımdan onun hikmetlerini üç noktadan hareketle tespit etmek mümkündür:

-Allah'ın insanlara bazı şeyleri yapmalarını emretmesi ve bunların yerine getirilmesi suretiyle kendilerine lütufta bulunması,

-Haccı gerçekleştiren insanın ona hazırlanırken, menasikini ifa ederken ve ibadetini tamamladıktan sonra kendi kabiliyetine göre elde edebildiği olumlu sonuçlar,

-Bu ibadeti sadece Allah rızası için yerine getiren tek tek insanların iradelerinin ve tesir alanlarının dışında haccın bütün ümmete sağladığı faydalar ve onları ulaştırdığı yüksek seviye.

2019 Hac kayıt parası ne kadar? Paralar hangi banklara yatırılıyor? soruları hac kesin kayıtları öncesinde sorgulanmaya başlandı.  Hac Kayıtları Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, bu yılın  2 ve 11 Ocak 2018 tarihinde yapılacak. Kesin kayıtlarını yaptırmayan hacı adayları hacca gitme hakkını kaybedecek.  2019 hac kayıt sorgulama ekranından yaptıkları sorgulamada adaları çıktıysa kesin kayıt yaptırmaya hak kazanmış oldu. Yazımızda hacı adaylarının dikkat etmesi gereken detayları bulabilir kesin kayıtlarınızı ona göre yaptırabilirsiniz.  İşte 2019 Hac kayıt parası ne kadar açıklandı ve hac paralarının hangi banklara yatırılacağı da  açıklandı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN