2019 hac kesin kayıt işlemleri nasıl yapılır?

2019 hac kesin kayıt işlemleri nasıl yapılır?

Adım adım 2019 hac kura sorgulama ve 2019 hac kesin kayıt işlemleri nasıl yapılır? sorularının yanıtını haberimizden öğrene bilir bu gün gerçekleştirilen hac kura çekiminde isminizin çıkıp çıkmadığını öğrenebilirsiniz. 2019 hac kura sonuçları açıklandı milyonlarca hacı adayı 2019 hac kayıt sorgulama ve 2019 hac kesin kayıt işlemi nasıl yapılır bunun cevaplarını aratmaya başladı. Hac kesin kayıt işlemlerini adım adım haberimizde verdik. 2019 hac kesin kayıt işlemlerini tamamen açık ve net olarak yapabileceğiniz şekilde adım adım anlatımlı olarak haberimizin detaylarında bulabilirsiniz. Diyanet'in resmi sitesinden gerçekleştirilecek olan 2019 hac kesin kayıt işlemleri adım adım anlatımlı. Hac kura sorgulamada adı çıkan adaylar 2 Ocak ve 11 Ocak arasında kesin kayıtlarını yaptıracak. Kesin kayıt yaptırmayanların yerine ise yedek listeden ilk sırada ismi olan hacı adayı geçecek. İşte 2019 hac kura sorgulama ve Adım adım anlatımlı 2019 hac kesin kayıt işlemleri...

2019 hac kura sorgulama işlemi yapan ve adı hacı adayları listesinde çıkan adaylar için adım adım anlatımlı 2019 hac kesin kayıt işlemleri nasıl yapılır? sorusunun yanıtı. 28 Aralık 2018  itibariyle hac kura işlemleri tamamlandı. Diyanetin resmi sitesinden yapılan açıklamada hacca gitmeye hak kazanan adaylar belirlendi. Hac kura sorgulamada hacca gidecek olan adaylar arasında ismini gören vatandaşlar bundan sonra ne yapacaklarını merak ediyor. Biz de haberimizde adım adım 2019 hac kura sonuçları sorgulama ve 2019 hac kesin kayıt işlemleri nasıl yapılır hepsini verdik. 2019 hac kesin kayıt işlemlerini ve 2019 hac sonuçları sorgulama adım adım görsel olarak anlatıldı. Hacı badayları kurada isimleri çıktıktan sonra ilk iş 2 ve 11 Ocak tarihleri arasında kesin hac kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. 

2018 HAC KURA SONUÇLARI SORGULAMA ADIM ADIM 

1. ADIM 

İlk adım olarak hac kura sonuçlarını öğrenmek için diyanet.gov.tr'ye girmeniz gerekiyor. Resmi anasayfasında 2018 hac kura sonuçlarını açıklayan Diyanet bu panelden hacı adaylarının isimlerini sorgulatmalarına olanak veriyor.

18-12/28/2019-hac-kura-sorgulama-ve-adim-adim-anlatimli.jpg

DİYANET RESMİ SİTESİNE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

2. ADIM

18-02/02/hackura.jpg



Karşınıza çıkan bu sayfada hac kura sonuçları için tıklayınız sçeeneği yer alıyor. Bu ilgili bölüme tıklayın. Ve açılan sayfada 3. adıma geçin.

3.ADIM

Bu adımda ilgili yere TC kimlik numaranızı yazın. Unutmayın TC numarası bilmeden hac sorgulama işlemi geçrekleşemez. Ardından da yanda bulunan kodu girerek işleminizi sorgula kısmına tıklayınız.

18-02/02/hackura3adim.jpg
Eğer isminiz ve kaydınız bulunuyor ise kayıt bulundu ibaresi çıkacaktır. Eğer bulunmuyorsa kayıt bulunamadı olarak bildirim glecektir. 2019 hac kuraları sorgulama adım adım bu şekildeydi. Şimdi 2019 hac kesin kayıt işlemlerini adım adım sizler için sıralayalım. 2019 hac kayıtları 2-11 Ocak 2019 tarihleri arasında yapılacak. Bu tarihler içerisinde yapılacak işlemler sırasıyla şöyle;

18-12/28/2019-hac-kura-sorgulama-ve-adim-adim-anlatimli-2019-hac-kesin-kayit-islemleri.jpg

2018 HAC KESİN KAYIT YAPTIRMA İŞLEMLERİ ADIM ADIM

1.ADIM

Belirlenen tarihler arasında kayıtlı bulunduğunuz ilin İl Müftülüğüne giderek beraber olduğunuz kişileri de kontrol ederek hacca hangi hava limanından uçmak istiyorsanız o hava limanını ve konaklama türü ile alakalı tercihlerinizi belirtiniz.

2.ADIM

Tercih ettiğiniz hac konaklama türüne ait ücretin tamamını (her bir kişi için TC Kimlik numarası, Ad, Soyad ve geçerli bir cep telefonunuzu vererek) 5-16 Şubat  tarihleri arasında ilgili bankalardan birine yatırınız. (Albaraka Türk ve Vakıf  Katılım Bankalarında taksit imkanı bulunmaktadır.)

3.ADIM

Hac ücretinizi yatırdıktan sonra kesin kayıt işleminiz tamamlanmış olacaktır. İlgili bankalardan birine süresi içerisinde hac ücretini yatırmadığınız müddetçe hacca kesin kayıt yaptırmış sayılmayacaksınız.

4.ADIM

 İl hac bürolarımızın size vereceği form dilekçeyi ve özellikle form dilekçenin ekinde olan açıklamaları dikkatlice okuduktan sonra doldurunuz.

5.ADIM

Pasaport işlemlerinize, Kesin kayıt işlemlerinizi yaptırdıktan ve İl Müftülüğünün bilgilendirmesi doğrultusunda başlayabilirsiniz.

Hac kayıt işlemleri adım adım bu şekilde yapılıyor. 

Kesin kayıt hakkı elde edenlerden her hangi bir mazeret sebebiyle kayıt yaptırmayarak, bu haklarını gelecek yıllara devretmek isteyenlere bu imkân tanınmayacaktır.Kesin kayıt hakkı elde edenlerden; sağlık durumu ve yaşlılık sebebi

ŞEHİT YAKINI VE GAZİLER KURASIZ OLARAK GİDECEK

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2007-2019 yılları arasında kayıt yaptırıp daha önce hiç hacca gitmemiş şehit anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşlerinden müracaat edenleri kurasız olarak hacca götürecek. 

HAC KURA ÇEKİLİŞİ NEREDE YAPILACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda elektronik ortamda yapılacak kura çekimine, 2 milyon 213 bin 835 hacı adayı katılacak.

Kura, hacı adaylarının kayıt yaptırdıkları iller bazında “Oda Tercihli” veya “Otel Tercihli” hac konaklama türlerinde sıralamaya konulmaları şeklinde çekilecek. Kura sonuçlarında asil ve yedek tasnifi yapılmayacağı gibi Diyanet ve acente ayırımına da gidilmeyecek.

 18-12/28/2019-hac-kura-sorgulama-ve-adim-adim-anlatimli-2019-hac-kesin-kayit.jpg

HAC KAYDI SIRASINDA HACI ADAYINDAN İSTENİLECEK BELGELER

1) En az 20 Şubat 2019 tarihine kadar geçerlilik süresi olan pasaport. 

2) Nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisi

3) Son 6 ay içerisinde çekilmiş beyaz fon üzerine 4*6 ebatında 3 adet vesikalık fotoğraf

4) Hac ücretinin yatırıldığına dair belge

5) Acente kesin kayıt belgesi

HAC KAYITLARI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ HUSUSLAR

1) Hac kesin kayıtları 05-16 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

2) Kesin kayıt hakkı elde eden hac yolcularının; Kesin Kayıt Belgesini alması esnasında sistemde kayıtlı olan cep telefonlarına gelecek şifre ile sisteme giriş yapabilmelerine, cep telefonu bulunmayanların ise müftülüklere başvuracaktır.

3) Kesin kayıt hakkı elde eden yolcular; hac kesin kayıt belgeisni hac.diyanet.gov.tr adresinden alabilecekleri gibi, internet imkanıolmayan yolcular iil/ilçe müftülüklerinden ‘’Diyanet İşleri Başkanlığına veya Acentaya Kesin Kayıt Belgesi’’ Alabileceklelerdi.

4) Kesin kayıt belgesi alan yolcuların kayıt süresi içerisinde;

  1. a) Diyanet İşleri hac organizasyonunu seçenler il müftülüklerine
  2. b) Acente organizasyonu seçenler ilgili acenteye
  3. c) Müracaat ederek kesin kayıtlarını yapacaklardır.

5) Hac Kesin Kayıt Belgesini aldığı halde süresi içerisinde başkanlığa veya acentaya müracat etmeyerek kayıt yaptırmayanlara kesin kayıt hakkı verilmeyecektir.

6) Kesin kayıt hakkı elde edenlerden herhangi bir mazeret sebebiyle kayıt yaptırmayarak, bu haklarını gelecek yıla devretmek isteyenlere bu hak tanınmayacaktır.

Adım adım 2019 hac kura sorgulama ve  2019 hac kesin kayıt işlemleri nasıl yapılır?  sorularının yanıtını haberimizden öğrene bilir bu gün gerçekleştirilen hac kura çekiminde isminizin çıkıp çıkmadığını öğrenebilirsiniz. 2019 hac kura sonuçları açıklandı milyonlarca hacı adayı 2019 hac kayıt sorgulama ve 2019 hac kesin kayıt işlemi nasıl yapılır bunun cevaplarını aratmaya başladı. Hac kesin kayıt işlemlerini adım adım haberimizde verdik. 2019 hac kesin kayıt işlemlerini tamamen açık ve net olarak yapabileceğiniz şekilde adım adım anlatımlı olarak haberimizin detaylarında bulabilirsiniz. Diyanet'in resmi sitesinden gerçekleştirilecek olan 2019 hac kesin kayıt işlemleri adım adım anlatımlı. Hac kura sorgulamada adı çıkan adaylar 2 Ocak ve 11 Ocak arasında kesin kayıtlarını yaptıracak. Kesin kayıt yaptırmayanların yerine ise yedek listeden ilk sırada ismi olan hacı adayı geçecek. İşte 2019 hac kura sorgulama ve Adım adım anlatımlı 2019 hac kesin kayıt işlemleri...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN