Bu hatayı sakın yapmayın! Çamaşır makinenizin ömrünü kısaltıyor

Bu hatayı sakın yapmayın! Çamaşır makinenizin ömrünü kısaltıyor

Çamaşır makinelerinin ömrünü kısaltan bir hata tespit edildi. Bu hatayı yapanlar, çamaşır makinelerinin aniden arıza yapma riskiyle karşı karşıya. İşte çamaşır makinelerinin bozulmasına neden olan bu etmenler...

Çamaşır makinesi, hayatı kolaylaştıran ve kirli çamaşırları pratik bir şekilde yıkayan önemli bir teknolojik alettir. Ancak çamaşır makinesini uzun süre sağlıklı bir şekilde kullanabilmek için belli başlı yöntemlere dikkat etmek gerekmektedir.

Herkesin sıklıkla düştüğü bir hata, çamaşır makinesinin ömrünü kısaltabilir ve hatta makinenin bozulmasına yol açabilir. İşte çamaşır makinesinin ömrünü kısaltan bu hatalar...

ÇAMAŞIR MAKİNENİZİN ÖMRÜNÜ BU YÖNTEMLE UZATIN

gfd.jpg

Çamaşır makinesinin ömrünü kısaltan etmenlerin başında kireç olgusu gelmektedir. Kireçlenme, makine içindeki boruların tıkanmasına ve su akışının engellenmesine neden olabilir. Bu da kirli çamaşırların yeterince temizlenmesini engelleyebilir.

Çamaşır makinesinin kireçlenmesini önlemek için şunları yapmayı unutmayın:

  • Her kullanım sonrasında çamaşır makinesinin içini nemli bir bezle silerek temizleyin.
  • İki haftada bir boş bir yıkama programı çalıştırarak kireç birikimini temizleyin.
  • Deterjanı doğru ölçülerde kullanmaya dikkat edin. Fazla deterjan kullanımı köpüklere neden olabilir, bu da kireçlenmeyi hızlandırabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN