Bu sebzeyi sıkıp suyunu içenlerin hafızası zehir gibi çalışıyor! Doğanın insanlara sunduğu adeta bir mucize

Bu sebzeyi sıkıp suyunu içenlerin hafızası zehir gibi çalışıyor! Doğanın insanlara sunduğu adeta bir mucize

Hafızamızı kuvvetlendirmek için günlük beslenme düzenimiz hayli önemli. Hafızayı kuvvetlendiren besinler tüketmek, beyin loblarımızın onarımına yardımcı olur ve böylece hem hafızamız güçlenir hem de unutkanlık riski en aza iner. İşte, hafızayı güçlendiren sebze suyu...

Hafıza; hayatı anlamlandırmak, yeni bilgileri öğrenmek ve bellekte tutarak hatırlamayı sağlamak için önemli bir zihinsel işlev. Bu nedenle hafızamızı kaybetmemek ve unutkanlık yaşamamak için belli başlı bazı besinleri düzenli olarak tüketmek gerekiyor. Doğanın bize sunduğu bu mucizevi sebzenin suyunu içerek, zehir gibi bir hafızaya sahip olabilirsiniz.

HAFIZAYI EN ÇOK NE GÜÇLENDİRİR? HAFIZAYI GÜÇLENDİREN SEBZE

Unutkanlığa son vermek ve hafızayı güçlendirmek için tüketebileceğimiz pek çok sebze var. Bunlardan biri de havuç suyudur. Havuç suyu, içerisinde bol miktarda beta-karoten içerir. Bu özelliği sayesinde bilişsel işlev artar ve yaşa bağlı hafıza sorunları en aza indirir.

Medyatava'da yer alan habere göre, zeka gelişimini önemli ölçüde artıran havuç suyu aynı zamanda zihnimizin dinç kalmasını da destekler. Havuç suyuna ekleyeceğiniz 1 damla zeytinyağı ise tüm bu faydaları katbekat artırır. Her gün 1 bardak havuç suyu içmeyi ihmal etmeyin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN