Çalışmayan, işsizlere karşılıksız 2 bin 500 TL yardım! 12 ay boyunca ödenecek e-Devlet'ten başvuru yapan PTT ATM'sinden çekecek!

Çalışmayan, işsizlere karşılıksız 2 bin 500 TL yardım! 12 ay boyunca ödenecek e-Devlet'ten başvuru yapan PTT ATM'sinden çekecek!

Aile Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi ailelere desteği sürüyor. İhtiyacı olanlara devlet tarafından sağlanan yardım programları aracılığıyla tazmin edilmektedir. Bu yardımlar, çocuğu olmayan ve işsiz olan dul ve yetimlere ücretsiz olarak verilmektedir. İşte Aile Bakanlığı'ndan alınan yardımın nasıl ödeneceği ile ilgili detaylar...

Aile Bakanlığı, dar gelirli ailelerin desteklenmesini kolaylaştırıyor. İhtiyacı olanlara devlet tarafından sağlanan burs programları aracılığıyla tazmin edilmektedir. Ayrıca faturalarını ödemekte güçlük çekenler için doğalgaz desteği, doğum yardımı gibi yardımlara öncelik veriliyor. Burada ödeneklerin ödenmesi ile ilgili ilginç bilgiler bulacaksınız...

DAR GELİRLİ AİLEYE 2500 TL'YE KADAR DESTEK

Aile Bakanlığı çalışmamış kişilere 850, 1000, 1250, 2500 Türk Lirası olarak ayırmaktadır. Bu yardımlar çocuklara, işsizlere, dul ve yetimlere ödenir. Ayrıca faturalarını ödemekte güçlük çekenler için doğalgaz desteği, doğum yardımı gibi yardımlara öncelik veriliyor.

12 AY BOYUNCA

Bunlardan en öne çıkanıysa “Aile Destek Programı”dır. Programa kabul edilen ihtiyaç sahibi aileler 12 ay boyunca 850-1250 Türk Lirası arasında ödeme yapıyor.

BAŞVURULAR E-DEVLET'TEN

Bu hibeyi alabilmek için hane geliri ve kişi sayısı dikkate alınmaktadır. Bir mukim için hane geliri asgari ücretin üçte birinden az ise destek belirlenebilir. Başvurular elektronik ortamda veya SYDV üzerinden yapılabilir.

EŞİ VEFAT EDEN KADINLARA

Eşi ölmüş ve ekonomik durumu yetersiz olan kadınlara iki ayda bir destek verilmektedir. 1000 Türk Lirası yardım almak için sosyal sigortanızın olması gerekmiyor. Yılda 6 kez yapılan ödemelerle toplam ödeme 6.000 Türk Lirasına çıkıyor.

ÇOCUKLU AİLELERE DESTEK

Diğer ödeneklerden biri de “Çocuk destek bileşeni” idi. Bu destek programı kapsamında 1-2 çocuklu ailelere 350 Türk Lirası, 3 çocuklu ailelere 450 Türk Lirası ödenmektedir. Dört çocuklu haneler 500 Türk Lirası, 5 çocuklu haneler 650 Türk Lirası ödeyebilir. Destek alabilmek için hane gelirinin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekmektedir.

DOĞALGAZ DESTEĞİ

Doğalgaz faturalarında kış aylarında yaşanan zamlar bütçeleri sarsmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar doğalgaz bedellerini ödemekte de zorluk yaşayabiliyor. Ancak hane başına ödenen doğal gaz desteği sayesinde bütçeler sakinleşebiliyor.

Kiracı ve ev sahibinin tazminatı en az 950 Türk Lirası, en fazla 25.000 Türk Lirası olabilir. Yıllık sıcaklık ortalaması daha düşük olan illerde harç miktarı artmaktadır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN