Ciğer pişirmenin sırrı mutfağından geldi! Lokum gibi ciğerlerin sırrı bu püf noktasında

Ciğer pişirmenin sırrı mutfağından geldi! Lokum gibi ciğerlerin sırrı bu püf noktasında

Yılların lezzeti ciğeri aslında yanlış pişiriyormuşsunuz. Vazgeçilmez Türk lezzetleri arasında yer alan ciğeri bu şekilde pişirerek lezzetini lezzet katabilirsiniz. İşte ciğer pişirmenin püf noktaları…

Et severlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan ciğeri lokum gibi yapmak için bu yöntemi uygulamanız gerekiyor. Ciğer kızartması yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları sizler için bir araya getirdik. Ünlü şeflerin kullandığı bu yöntem ile daha lezzetli ciğer tarifleri yapabilirsiniz. İşte ciğer pişirmenin püf noktaları…


CİĞER PİŞİRİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

  • Ciğeri kızartmadan önce hem zarını hem de sinirlerini iyi bir şekilde ayıklamanız gerekiyor. Yoksa lezzetli bir ciğer tarifi yapmanız mümkün olmayacaktır.
  • Ciğeri temizlemek de önemli adımlar arasında yer alıyor. Ciğeri suda bekletmek temizlenmiş gibi hissettirse de su içerisinde bekletilen ciğerlerin lezzet kaybı yaşadığı görülmektedir. Aynı zamanda ciğerin sertleşmesine de neden oluyor.

ciger-pisirmek.jpg

  • Ciğerin lokum gibi olması için pişirmeden önce marine edebilirsiniz. Kuşbaşı olarak doğranan ciğerlerim 1 su bardağı süt içerisinde 15-20 dakika kadar bekletmeniz gerekiyor. Daha sonra sütü dökerek hafifçe yıkayarak süzgeçte bekletebilirsiniz.
  • Diğer bir dikkat edilmesi gereken nokta ise pişirme süresi olarak görülüyor. Hem kuzu hem de dana ciğeri kavurması için pişirme süresinin 20-25 dakikayı aşmaması gerekiyor. Kızartma işlemi için de ciğerleri mutlaka kızgın ve bol yağda kızartmanız gerekiyor. 1-2 dakikadan fazla yağ içerisinde bekletmeyiniz.
  • Pişirme işlemi sırasında ciğerleri una bulayabilirsiniz. Hatta un karışımının içerisine tuz ve bir miktar karbonat atarak daha lezzetli ve lokum gibi bir lezzet elde edebilirsiniz.

ciger-kizartma.jpg

BU NOKTALARA DİKKAT EDİN

  • Ciğerin mutlaka bol yağ içerisinde pişirilmesi gerekiyor. Aksi halde tavaya yapışan ciğerler dağılacaktır.
  • Fazla una bulanan ciğer sertleşmeye neden olur. Bu nedenle unladığınız ciğerleri tel süzgece alıp hafifçe silkeleyin. Fazla unun gittiğinden emin olun.
  • Ciğeri daha lezzetli yapmak için kızarttığınız yağdan bir miktar alarak içerisine pul biber atmanız ve yağı ciğerlerin üzerine gezdirmeniz gerekiyor.
  • Süt ile terbiye edilen ciğerin içerisindeki kanın temizlenmesi nedeniyle koku yapmasını önleyici için daha lezzetli bir tarif elde edebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN