Deposunu fullemek isteyenlere güzel haber! Brent petrol dip yaptı: İndirimin ayak sesleri geldi!

Deposunu fullemek isteyenlere güzel haber! Brent petrol dip yaptı: İndirimin ayak sesleri geldi!

Motorin (dizel) ve benzin dahil olmak üzere akaryakıt fiyatlarını etkileyen petrol fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi geriledi. Amerikan bankası Goldman Sachs ise petrol fiyatı tahminini 100 USD'nin altına indirdi. Bu gelişmenin ardından araç sahipleri 22 Mart 2023 Çarşamba günü benzin ve motorine zam yaptı. Akaryakıt kaç lira oldu? Bir litre benzin ve motorin fiyatı kaç TL? sorularının cevabına haberimizden göz atabilirsiniz…

Geçen ay benzin fiyatında indirim yapılmıştı ancak dün yapılan indirimin ardından 15 ve 17 Mart tarihlerinde motorin fiyatlarına zam yapılmıştı. Benzin pompası fiyatları petrol hareketliliğine paralel olarak seyrini sürdürürken, ABD Merkez Bankası'nın faiz kararının açıklandığı sabah piyasalarda düşüş başladı.

Brent petrol bu sabah 74,80 dolardan işlem görürken, ham petrolün varili 69,15 dolardan işlem görüyor. Düşüş, yetkililerin bazı yatırımcıları tekrar riskli varlıklara yönelten bankacılık krizini kontrol altına almak için çalıştıklarına dair güvence verilmesi üzerine geldi.

akaryakıt fiyatları

ABD’Lİ BANKADAN PETROL TAHMİNİ

 Goldman Sachs, bankacılık sektörüyle ilgili endişeleri ve Çin'in talep büyümesine ilişkin beklentileri geride bırakacak olası bir ekonomik yavaşlamayı gerekçe göstererek Brent petrolünün 100 dolara ulaşacağı beklentisini düşürdü. Banka, önümüzdeki 12 aylık Brent fiyat beklentisini varil başına 94 dolara indirdi. 2024'ün ikinci yarısında 97 dolarlık bir varil öngörüsünde bulundu.

Yatırımcı, "Bankacılık gerilimleri ve resesyon korkuları nedeniyle Çin talebine rağmen petrol fiyatları düştü. Bu gelişmeden sonra petrol fiyatları özellikle uzun vadede çok yavaş toparlanacak." İfadeleri kullanıldı.

Goldman Sachs ayrıca OPEC üyeleri için 2023'ün ikinci yarısından 2024'ün üçüncü çeyreğine kadar üretim artışı beklentilerini geri çekti.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI (22 MART 2023 ÇARŞAMBA)

İSTANBUL

• Benzin: 20.54 Türk Lirası

• Motorin: 20.32 Türk Lirası

ANKARA

• Benzin: 20.93 Türk Lirası

• Motorin: 20.81 Türk Lirası

İZMİR

• Benzin: 20.90 Türk Lirası

• Motorin: 20.89 Türk Lirası

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN