Doğalgaz paralarınız cebine kalacak! Daha çok kullanıp daha az ödeyebilirsiniz! İşte bütün püf noktaları…

Doğalgaz paralarınız cebine kalacak! Daha çok kullanıp daha az ödeyebilirsiniz! İşte bütün püf noktaları…

Yapılan zamların ardından doğalgaz faturaları da aldı başını gidiyor. Doğalgaz faturalarına daha az ödemek isteyen vatandaşlar ise nasıl tasarruf edebileceklerini merak ediyor. İşte doğalgaz faturasını düşürmenin püf noktaları…

Yüksek gelen faturalar vatandaşları zor durumda bırakırken tasarruf etmek için de farklı yollar deneniyor. Soğuk havalarla birlikte doğalgaz tüketimi artarken daha az tutarda daha yüksek verim almak için de uygulanabilecek bazı püf noktaları bulunuyor. İşte doğalgaz faturasını düşürmenin püf noktaları…


DAHA ÇOK KULLANIP DAHA AZ ÖDEYEBİLİRSİNİZ


Kara kış yüzünü göstermeye başlarken evlerde ve ofislerde kombi kullanımı da Günden güne artmaya devam ediyor. Doğru kullanılmayan kombiler petekleri ısıtmazken cebinizi yakıyor. Doğru kullanılan kombi ile doğalgaz faturalarınızı da ciddi oranda düşürebilirsiniz. Bazı püf noktalarına dikkat ederek daha iyi ısınıp daha az fatura ödeyebilirsiniz.

kombi.jpg


BU YÖNTEMLE FATURALARINIZ %50 AZALACAK


Doğalgaz faturasını düşürmek için uygulanabilecek bazı püf noktaları bulunuyor. Bu püf noktalarının ilki kombi montajının doğru yere yapılmasıdır. Bunun yanı sıra menfezlerin açık tutulmasını sağlayarak kombi verimini arttırabilirsiniz. Düzenli olarak kombilerin bakımını yaptırmak da önemli bir yere sahiptir.


Kombileri sık sık açıp kapatmamak, geceleri kapatmamak ve peteklerin iç ve dışlarının temiz tutulması faturalarınızı etkilemektedir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer noktada baca temizliği olarak karşımıza çıkmaktadır. Kombilerin su basıncının kontrol edilmesi termostatik vana kullanılması sıcaklığın 20 derece dolayında tutulması da diğer püf noktalar arasında yer alıyor.

dogalgaz-puf.jpg
Sıcak havalarda kombinin sıcaklık değerinin düşürülmesi, sıcak su ayarının ise kombi termostatından yapılması gerekiyor. Peteklerin reglaj ayarlarının yapılması, kullanılmayan odaların petek vanalarını kapatılması, ekonomik kullanım için en az 3 radyatörün çalıştırılması gerekiyor. Peteklerin üzerine ya da önüne su koymak, ısı izolasyonu sağlamak, sıcak su torbalarının havayla temasını kesmek ve ortamdaki ısı kaybını önlemek de faturalarınızın düşük gelmesini sağlayacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN