Dolandırıcılar Acun ve Candaş Tolga üzerinden vurgun yapmaya çalıştı! Yapay zekayla konuşturup...Her hafta 10 bin TL

Dolandırıcılar Acun ve Candaş Tolga üzerinden vurgun yapmaya çalıştı! Yapay zekayla konuşturup...Her hafta 10 bin TL

Dolandırıcılık faaliyetleri her geçen gün artarken işin içine şimdi teknolojik gelişmeler girdi. Ülkenin en bilinen isimler arasında yer alan Acun Ilıcalı ve Candaş Tolga üzerinden resmen vurgun yapmaya çalıştılar. Üstelik bunun için yapay zekayı kullanarak insanları kandırmaya uğraştılar.

Her geçen gün artan dolandırıcılık faaliyetlerine bir yenisi daha eklendi. Bu kez işin içine teknolojik gelişmeler de girdi. Öyle ki YouTube üzerinden milyonlarca kişiye ulaşan ve bu kişilere “kolay para” vaadi sunan dolandırıcılar bu kez hedeflerine 2 ünlü ismi aldı. Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı ve ünlü sunucu Candaş Tolga Işık’ı kullanarak yapay zeka yardımıyla insanları kandırmaya başladılar. Dolandırıcı finansal konularda bu 2 ismin bir fonu övmesini ve bu yolla da insanları kandırmayı planladılar.

İKİ ÜNLÜ İSMİ YAPAY ZEKA İLE KONUŞTURDU

Söz konusu dolandırıcılık kapsamında Acun Ilıcalı, Candaş Tolga Işık ile yaptığı sözde röportajda “Finansal olarak zaten rahattım bunu da herkes biliyor ama yatırımlarını Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ile yönetiyorum” ifadesini kullandı.

Dijital kanallar yoluyla dolandırıcılık yapan şahıslar YouTube reklam alanında dolaşıma soktukları kısa videolar aracılığıyla çalışarak para kazanan kişilerin emeklerini küçümseyerek onlara hayal satmaya çalıştı.

yeni-proje-5.jpg

İNSANLARI KANDIRACAK CÜMLELERİ SÖYLETİYORLAR

Bu işi yaparken insanları kandırmak adına kilit cümleler kullanıyorlar. Bunları da ekranların güvenilir yüzlerine söyledikleri takdirde insanları kaldırmaları daha kolay bir hal alıyor. Bu kapsa güvenmek adına bahsi geçen fonu anlatırken yapay zeka yardımıyla Acun Ilıcalı’ya şu sözleri söyletiyorlar:

“Bir arkadaşım vardı günde 12 saat çalışıyordu ve iki oğlunu tek başına büyütüyordu. Türkiye Petrolleri platformunu öğrendikten sonra hayatı değiştiey, iyi bir arabayla gezebiliyor yurt dışına gidiyor. En önemlisi çocuklarıyla vakit geçirebiliyor.”

yeni-proje-6-002.jpg

CANDAŞ TOLGA IŞIK YAPAY ZEKA İLE SORU SORDU

Başarılı sunucu Candaş Tolga Işık ise bahsi geçen bu dolandırıcıların kullandığı yöntem ile Acun Ilıcalı’ya “Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı nedir? Nasıl bu kadar kazanç sağlanabiliyor” gibi sorular yöneltti.

VE İNSANLARI KANDIRAN O LİNK

Dolandırıcılar bu senaryoyu kurduktan sonra bir de bu durumu “çok milli bir yapı” ifadeleriyle normalleştirmeye çalıştılar. İnsanları kandırmak için ise son adımda şu ifadeler kullanıldı:

“Çok milli bir yapının içerisinde yer alan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ile ilgili sen de bilgi sahibi olup her hafta 10 bin TL para kazanmak için hemen linke tıkla.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN