Dolapta kalmış çileklerinizi sakın atmayın! 1 yıl bozulmadan duruyor: Çilek saklamanın püf noktaları…

Dolapta kalmış çileklerinizi sakın atmayın! 1 yıl bozulmadan duruyor: Çilek saklamanın püf noktaları…

Yaz mevsimi denildiğinde akla ilk gelen meyve çilek oluyor. 7'den 70'e herkesin bayılarak tükettiği bu meyvenin saklanması da oldukça zordur. Suya değdikten sonra çabuk bir şekilde bozulan dolap ömrü kısa olan çilekleri saklamanın farklı koşulları bulunuyor. Çileklerinizi bir yıla kadar saklayabilirsiniz. İşte çilekleri saklamanın farklı yöntemleri…

Pastalarda, tatlılarda ya da salatalarda sık sık karşımıza çıkan çilek birçok kişinin de vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Yaz meyveleri arasında yerini alan çilek dolaplarında baş tacıdır. Hevesle alınan çileklerin hızlı bir şekilde bozulması birçok kişiyi hüsrana uğratırken nasıl daha uzun saklanabileceği de merak ediliyor. Çilekleri uzun süre saklayabilmek için uygulayabileceğiniz farklı yöntemler bulunuyor. İşte çilekleri saklamanın farklı yöntemleri…

ÇİLEK NASIL SAKLANIR?

Marketten ya da pazardan hevesle alınan çileklerin hızlı bir şekilde bozulması birçok kişiyi mutsuz ediyor. Alınan çileklerin daha uzun süre taze ve bozulmadan kalması için uygulanabilecek belirli püf noktalar bulunuyor. Çilek saklamak için uygulanabilecek püf noktalar şu şekildedir:

  • Buzdolabının derecesini 4 dereceye sabitlemek,
  • Çilekler kesinlikle yıkanmamalı,
  • Çileklerin sapları kesinlikle koparılmamalı,
  • Daha uzun süre tüketmek için çilekleri derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

cilek-1.jpg

BİR YIL BOYUNCA SOFRALARINIZDA OLACAK

Uzun süre çilek tüketmek için uygulanabilecek farklı yöntemler bulunuyor. Ancak bir yıla kadar sofralarınızı süsleyecek çilek tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Yıl boyunca çilek tüketmek isteyen kişiler dolapta kalan çilekleri reçel olarak değerlendirebilir. Güzelce pişirilen ve ağzı sıkı bir şekilde kapatılan çilek reçelleri bir yıla kadar saklanabilmektedir.

cilek-receli.jpg

ÇİLEK REÇELİ NASIL PİŞİRİLİR?

Çilek reçelinin sırrı 20 yıllık ustasından geldi. Tam kıvamında reçel yapmak isteyenler için işin püf noktalarını paylaşıyoruz.

Çilek reçeli malzemeleri:
1 kg ortadan ikiye ayırdığımız çilek
5 su bardağı şeker
5-6 damla limon suyu

cilek-recel.jpg

ÇİLEK REÇELİ YAPIMI:

Çilek reçeli yapmak için öncelikle yıkanan ve sapları ayıklanan çiçekleri bir tencere içerisine alalım.
Üzerine 4 su bardağı toz şeker serpiştirdikten sonra bir gece bekletmeniz gerekiyor. Çilek reçeli yapmak için pişirme işlemini ertesi gün yapınız.
Kendi suyuyla pişen çilek reçelinin köpüklerini almayı unutmayınız.
Reçel kıvamına ulaştıktan sonra içerisine limon tuzu ve limon suyu ekleyerek ocaktan alınız.
Hafif soğuyan çilek reçeline kavanozlara doldurarak ağzını sıkıca kapatınız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN