Günler sonra Borsa İstanbul için şok karar! 3 işlemle sorun kökten çözülecek: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu!

Günler sonra Borsa İstanbul için şok karar! 3 işlemle sorun kökten çözülecek: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan asrın felaketi sonrasında Borsa İstanbul'un 3 gün kapatılmasına karar verilirken önemli açıklamalar yapıldı. Konu hakkında siyasi liderlerden çeşitli yorumlar gelirken kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan sessizliğini bozdu. Borsa İstanbul'un destekleneceği müjdesi verildi.

Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanın katılımıyla yapılırken Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem masaya yatırıldı. Deprem koordine edildiği AFAD Merkez Binası'nda gerçekleştirilen toplantı sonrasında Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Borsa İstanbul iddiaları hakkında açıklamalarda bulundu. Borsa İstanbul'daki atılan adımlarla SPK'nın önünde gösteri yapıldığını belirten Erdoğan, gün bir ve beraber olma zamanı, bu tür şeylerle ilgili belgen varsa konuş ifadeleri kullanıldı.

BORSADA SON DURUM

Türkiye'yi etkileyen deprem 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşirken 10 il resmen yerle bir oldu. Bunun üzerine milli yas ilanıyla beraber Borsa İstanbul, 8 Şubat tarihinde kapatılmasına karar verildi. 7 gündür kapalı olan Borsa İstanbul yarın açılırken hükümet tarafından ise destek verildi.

Asrın felaketi olarak adlandırılan deprem sonrasında 10 ilde büyük yıkım yaşanırken Türkiye'yi yasa boğan depremle beraber borsayı 3 gün açık tutulması tepkilere neden oldu. Beş günlük ara verilmesiyle beraber borsanın yarın pozitif bir açılış yapılarak hizmete geçeceği bilgisi verildi.

borsa istanbul son durum

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konuya ilişkin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Borsa İstanbul yetkilileriyle toplantı düzenledi ve toplantıda yeni kararlar alınarak üzerinde harekete geçildi.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, alınan önlemlerle beraber depremin devamında ilk iki günde yüzde 9,8 değer kaybederken deprem sonrasında yüzde 7 oranında değer kaybıyla beraber 8 Şubat tarihli işlemlerin iptali gerçekleşti.

BES FONLARINDA BORSA PAYI ARTACAK

Borsa üzerinde ciddi destekler verilirken BES fonları için yapılan yönetmenlikler değişikliklere gidildi. BES devlet katkısı fonlarının tahvil alma yükümlülüğüyle beraber asgari ücrete yüzde 70'ten yüzde 50'ye düşürülmesi hisse senedi alma yükümlülükleri asgari ücreti yüzde 10'dan yüzde 30'a yükseltilmesine karar veirldi. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu üzerinde bahsi geçen değişiklik ise Resmi Gazete'de bugün itibariyle yayımlandı.

GERİ ALIMLARDA VERGİ MUAFI

Borsa İstanbul'da pay piyasalarında yarın işlemler yeniden başlatılırken şirketlerin hisse geri alımlarının artışında ise vergi muafiyetinin sağlanacağı duyuruldu. Bu durumda ise borsaya kote şirketlerin halihazırda yüzde 15 olan stopaj oranı ödemeden hisselerin geri alınmaması yönünde önerge verildi. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN