Hem iç ısıtıyor hem kuvvet veriyor! Katı pekmeze kış ayında yoğun ilgi: Kaşık kaşık şifa dağıtıyor fiyatı ise...

Hem iç ısıtıyor hem kuvvet veriyor! Katı pekmeze kış ayında yoğun ilgi: Kaşık kaşık şifa dağıtıyor fiyatı ise...

Soğuk kış günlerinde hem içi ısıtıyor, hem de kuvvet veriyor! Katı pekmeze kış aylarında yoğun ilgi gösteriliyor! Her kaşığı ayrı şifa ama fiyatı...

Gaziantep'in eşsiz lezzetlerinden biri olan katı üzüm pekmezi, kış aylarında sofralarda yerini alarak sağlık ve lezzet sunuyor. Amber rengi ve macun kıvamıyla dikkat çeken bu pekmez, özellikle kansızlık ve soğuk algınlığına karşı etkili olduğu bilinen bir enerji deposu olarak tercih ediliyor.

KATI ÜZÜM PEKMEZ NASIL YAPILIYOR?

kati-pekmez.jpg

Gaziantep'te geleneksel yöntemlerle üretilen katı üzüm pekmezi, Ağustos ve Eylül aylarında hasat edilen üzümlerle yapılıyor. Üzüm pekmezinin sıvı formu önce elde ediliyor, ardından çırpma işlemiyle katı pekmez eklenerek mayalanıyor. Bu süreçten sonra 2 günlük beklemenin ardından katılaşan pekmez, sofralardaki yerini alıyor.

Gaziantepli Kenan Sefiloğlu, katı üzüm pekmezinin damaklarda iz bırakan bir lezzet sunduğunu belirterek, özellikle kahvaltılarda tercih edildiğini söyledi. Pekmezin, yoğurt, tahin veya tereyağı ile karıştırılarak tüketildiğinde daha da lezzetli bir hale geldiğine dikkat çekti.

KATI ÜZÜM PEKMEZİN FAYDALARI

kati-pekmez-001.jpg

Sefiloğlu, katı üzüm pekmezinin sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda birçok sağlık sorununa iyi geldiğini ifade etti. Kansızlık için etkili olduğu bilinen pekmez, vücudu sıcak tutarak soğuk kış günlerinde enerji kaynağı oluyor. Ayrıca, dolapta uzun süre saklanabilmesi nedeniyle yaz aylarında da turistlerin ilgisini çekiyor.

KATI ÜZÜM PEKMEZİN KİLOSU NE KADAR?

kati-uzum-pekmezi-1.jpg

Sefiloğlu, el yapımı pekmezlerin fabrikasyon ürünlere göre daha kaliteli olduğunu vurgulayarak, kendi ürettikleri taze üzümden yapılan katı üzüm pekmezini kilogramı 220 TL'den satışa sunduklarını belirtti. Fabrikasyon ürünlerin kilogram fiyatının ise 125 TL olduğunu açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN