Her gece bu tarafa doğru uyuyanlar en doğrusunu yapıyor! En faydalı uyuma şekli ortaya çıktı

Her gece bu tarafa doğru uyuyanlar en doğrusunu yapıyor! En faydalı uyuma şekli ortaya çıktı

Geceleri uykunuzu daha iyi almak ve sağlıklı şekilde uyumak için bu pozisyonda uyumanız öneriliyor! Tüm detaylar haberimizde.

Eğer önerilen pozisyonlarda uyursanız sabahları asla yorgun uyanmazsınız! Peki uzmanlar hangi şekilde uyumayı öneriyor? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EN İYİ UYUMA POZİSYONU

Birçok insan farklı pozisyonlarda rahat uyumayı tercih etse de uzmanlar sol tarafa doğru uyumayı öneriyor. Beslenme Uzmanı Ali Ramazan vücudun sol tarafına doğru uyumanın bazı faydaları olduğunu söylüyor. Sol tarafına doğru uyuyan insanların genel sağlık durumunun daha iyi olduğu gözleniyor. Sol tarafa doğru uyumak mide ve mide sularının yemek borusundan daha aşağıda kalmasını sağlıyor ve sindirim rahatsızlıkları ve mide yanmalarının önüne geçiyor. Aynı zamanda sırt üstündeki baskı azalıyor. 

En Sağıklı Uyku Pozisyonnu

Özellikle sol tarafa yatmak hamile kadınların daha rahat uyumasını sağlıyor. Hamile insanların sol tarafına doğru yatması kalp, fetüs, rahim, böbrekler arasındaki kan akışını kolaylaştırırken karaciğer üstündeki baskıyı azaltıyor. Aynı zamanda horlama sorunu olan, reflü problemi olan, yüksek tansiyon ya da sindirim sorunları olan insanların sol tarafa yatması öneriliyor. Ancak kalp rahatsızlığı olan ve sağ tarafına yatmayı alışkanlık haline getiren kişilerin kendini çok zorlamaması gerekiyor. Uyku uzmanları sırt ağrılarının riskini azaltmak ve daha sağlıklı uyumak isteyen insanlara sırtüstü uyumayı da öneriyor. Uyku Uzmanı Kiera Pritchard insanların yüzde 74'ünün yan tarafına, yüzde 16'sının yüzüstü uyuduğunu söylüyor. Pritchard konu ile ilgili şu açıklamaları yapıyor; 'Sırtüstü uyumak en çok önerilen pozisyondur çünkü sırttaki omurlar bu şekilde bükülme ya da eğrilik olmadan doğal ve nötr şekilde hizalanabiliyor' 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN