Kara Sineklerden Sonsuza Kadar Kurtulmak İster Misiniz? İşte Babaanne Yöntemi İle Sineklerden Kurtulmanın Yolu

Kara Sineklerden Sonsuza Kadar Kurtulmak İster Misiniz? İşte Babaanne Yöntemi İle Sineklerden Kurtulmanın Yolu

Evde veya kırda sinekler musallat oluyorsa, onlardan kimyasallar ve ya sineklik ile kurtulamıyorsanız babaanne yöntemleri işe yarayabilir.

KENDİ SİNEK İLACINIZI KENDİNİZ YAPIN

Sineklerin apartmanlarımıza, evlerimize, mutfağa uçmak istememesi için ne yapılabilir? Sıradan musluk suyu almanız ve bir sprey şişesine dökmeniz, ardından üzerine 5-10 damla nane yağı esansı eklemeniz gerekir. İyi çalkala. Sonuç, hoş bir doğal oda spreyi ve sinek kovucudur. Bu hoş kokulu oda spreyi evinize püskürtülmelidir.

Sineklerin artık eve uçmasını önlemek için kullanılacak en iyi aromatik yağlar nelerdir? Karanfil yağı, sardunya yağı , nane yağı , lavanta ve çay ağacı yağı , biberiye ve arborvita yağı . Birlikte karıştırılabilir veya ayrı ayrı kullanılabilirler. İlk gün, daireye bir koku, ikincisi - diğeriyle ve üçüncüsü - üçüncüsü ile davranın. Çok hoş bir aroma, nane ve sardunya yağlarının bir kombinasyonunu verir.

Tüm pencere pervazları, balkonlar, perdeler, halı ve kilimler, döşemeli mobilyalar püskürtülmelidir. Çirkin çizgilerin üzerlerinde kalacağından korkmuyorsanız, pencerelere de püskürtebilirsiniz. Dairenin sabah ve akşam bu kadar kolay bir şekilde işlenmesi tavsiye edilir ve sivrisinekler ve sinekler size giden yolu unutacaktır. Bu yöntem aynı zamanda güvelerden ve tatarcıklardan kurtulmanıza da yardımcı olacaktır.

PAMUK TOPLARINI KULLANIN

Sineklerden kurtulmanın başka bir basit halk yolu. Birkaç küçük top pamuk alın, aromatik yağa batırın (birkaç damla yeterlidir) ve ıslatılmış pamuk toplarını her pencere pervazına pencerelerin köşelerine koyun. Artık pencereler açık tutulabilir, sinekler onlara uçmak istemez.

sinek-ilaci.jpg

KARANFİL HER ZAMAN İŞİNİZE YARAYACAK

Ve bir kır evinde yaşıyorsanız ve sinekler ve tatarcıklar zaten sizi yendiyse, çok etkili başka bir halk yöntemine başvurabilirsiniz. Pencereyi açmalı, ocağa bir tava koymalı ve tava sıcakken üzerine karanfil denilen meşhur kuru baharatı koymalısın . Bir düzine veya iki düzine karanfil güçlü bir aroma yayar ve bu koku sinekler, sivrisinekler ve tatarcıklar tarafından kesinlikle sevilmez. Ve kelimenin tam anlamıyla, baharat kalsine edildikten sonra 5 dakika içinde istenmeyen misafirler evinizden ayrılacak.

sinek-ilaci-evde.jpg

SOLUCAN OTU İŞE YARAR

Bir başka çok eski ama çok etkili halk yolu, sinek ve tatarcıklarla mücadelede solucan otu denen bir bitki kullanmaktır . Solucan otu, böceklerde felce neden olan esansiyel bir yağ salgılar. Bu bitkilerden bir buketin olduğu bir odada sinek olmadığını söylüyorlar. Taze çiçekler kullanmak en iyisidir, ancak kuru solucan otu bile iyi sonuç verir. Kuru solucan otu eczaneden satın alınabilir. Bu nasıl kullanılır? Kuru ezilmiş solucan otu çiçeklerinin kağıt şeritlere yapıştırılması önerilir.

Bunu yapmak için, kağıt şeritlerine PVA tutkalı uygulanır ve kuru karışım zaten üzerine dökülür. Tutkal kuruduğunda, pencere ve kapıların yanına solucan otu içeren kağıt şeritler asılır. Bir saatten az bir sürede sinekler sizi rahatsız etmeyi bırakacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN