Mantık Testi: Resimdeki Çocuklardan Hangisi Kız?

Mantık Testi: Resimdeki Çocuklardan Hangisi Kız?

Başka bir mantık testi, düşüncenizi geliştirmenize ve bazen bizim gözden kaçırdığımız bazı önemli veya önemsiz ayrıntılara özel olarak bakmanıza yardımcı olacaktır. Bu günkü küçük bilmece veya mantık sorusu herkesin ilgisini çekecektir.

Çocuklarınızı ve ya iş yerindeki arkadaşlarınızı teste sizinle birlikte katılmaya davet edin, bu teste oyun bile diyebilirsiniz. Bu aktivite sırasında, çocuklarla ve ya iş arkadaşlarınızla mantık ve detaylara dikkat geliştireceksiniz. Gelecekte bu, bu tür bulmacalarla daha kolay başa çıkmanıza yardımcı olacaktır.

DOĞRU YANIITI BULMAK İÇİN AYRIINTIYA DİKKAT EDİN

Testi doğru bir şekilde geçmek ve yetkin bir cevap vermek için, ayrıntıları incelemek için size verilen resme odaklanmanız ve bakmanız gerekir.

Resim aynı yaştaki çocukları göstermektedir. Ayrıca aynı kıyafetleri giyiyorlar. Ancak çocuklardan sadece biri kız ve bulunması gerekiyor.

resimdeki-cocuklardan-hangisi-kiz1.jpg

DOĞRU CEVAP NE?

Doğru cevap, kız ortada.

CEVAP NEDEN ORTADAKİ KIZ?

Moda ve görgü kurallarına göre, tüm erkek gömleklerinin sağ tarafında bir bağlantı elemanı bulunurken, bağlantı elemanlarının kadın versiyonu her zaman sol tarafta bulunur. Bu gelenek 13. yüzyıla kadar uzanır. Eğitim düzeyi sınıflar arasında önemli ölçüde farklılık gösterdi ve eşitsizlik çok belirgindi. Hizmetçileri olan kadınlar, kural olarak, yardımlarıyla giyinirlerdi. Bu nedenle kadın kıyafetlerinde düğmeler sağ taraftadır.

Nüfusun erkek kısmına gelince, kendi başlarına giyindiler ve düğmelerin sol tarafta olması onlar için daha uygun oldu.

Ancak zamanla, bir düğme gibi önemli bir detayın amacını değiştirdiği bir evrim meydana geldi. Artık sağ tarafa bağlanan kadın kıyafetlerini sık sık görebilirsiniz, çünkü bu tür eylemleri sağ elle yapmak çok daha kolay.
Söyler misiniz, testi geçerken farklı yönlerde düğmeli giysiler ilginizi çekti mi?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN