Milyonlarca esnafa cumhurbaşkanı jesti! Vergi ve ÖTV muafiyeti geliyor: Artık bu kadar ödenecek!

Milyonlarca esnafa cumhurbaşkanı jesti! Vergi ve ÖTV muafiyeti geliyor: Artık bu kadar ödenecek!

14 Mayıs seçimine sayılı günler kala vatandaş için verilen destekler de hız kazandı. Peki esnaf için verilen vergi muafiyeti kararları nelerdir? Tüm detaylar haberimizde.

Recep Tayyip Erdoğan esnafın yüzünü güldürecek müjdeleri peş peşe verdi. Esnaflar vergiden muaf tutulacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ESNAFLARA VERGİ MUAFİYETİ

Recep Tayyip Erdoğan temel atma töreni öncesinde esnaf için vergi ve ÖTV muafiyeti geldiğini açıkladı. Erdoğan yeni kararları şu sözlerle açıkladı; 'Esnafımızın bir bölümü vergi muafiyetinden faydalanıyordu. Şu an evde imal edilen ürünlerini internet ve platformlar üzerinden satan kişiler de vergi muafiyetinden faydalanacak. Muafiyet sınırı 320 bin TL'den 700 bin TL'ye yükselecek. Geçtiğimiz sene düzenleme ile basit usul olarak vergilendirilen esnafın kazancını da gelir vergisinden muaf tutmuştuk. Berber, terzi, bakkal, manav, taksici, dolmuşçu gibi esnafımızdan gelir vergisi alınmadı. Şu an 830 bin esnafın hem gelir vergisi muafiyeti var hem de KDV ödemesi yapmıyor. Bu şekilde hadleri aşan esnaf için hakkın devam etmesi sağlanacak. Basit usul dışında olan 13 büyükşehirdeki 80 bin pazarcı esnafımızı da bu uygulamaya dahil ettik. Ticari aracını yenileyecek esnafa da müjdem var. Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, otobüs, çekici, kamyon ile yük taşıyan esnaf aracını yenilerken ÖTV'den muaf olacak. Konu ile ilgili diğer detaylar Hazine ve Maliye Bakanlığımızca yakın zamanda açıklanacak. 

Esnaflara Vergi Muafiyeti Açıklaması

Bütün esnafımıza hayırlı olsun. Meclis faaliyete geçtiği zaman yapılacak ilk yasal düzenleme bu olacak. Bunun için 14 Mayıs günü sandığa hazır mıyız? Bütün dostlarımızla, yakınlarımızla sandığa gitmeye hazır mıyız? Ben sizlere inanıyorum. Karadeniz gaz rezerv değeri 500 milyar dolar ve 1 trilyon dolar arasında hesaplanarak ülkeye kazanç sağlayacak ve yatırım yapacağız. Vatandaşımızın canını yakan enflasyonu tek hanelere düşüreceğiz. Üretim maliyetleri ile ilgisi olmasa da fiyat artışı yapan fırsatçılardan da hesap soracağız. Ülkenin sanayisini, tarımını, enerjisini, altyapısını büyütmeden sofradaki ekmek büyümez. Türkiye Yüzyılı'nda bunu biz başaracağız.' Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de kameralar karşısında Cumhurbaşkanı tarafından verilen müjdenin detaylarından bahsetti. Nebati konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı, 'Cumhurbaşkanımızın müjdelediği düzenleme kapsamında taksi, dolmuş, servis, minibüs, midibüs, otobüs taşımacılığı ve ticari yük taşımacılığında faaliyette olan gerçek ve tüzel kişiler sahip olunan araçları aynı cins araçlarla yenilemeleri durumunda ÖTV ödemesi yapmayacak. Ticari taksilerin ÖTV oraları yüzde 45 ve 80 arasında olan ve motor silindir hacmi 1600 santimetreküpü geçmeyen binek otomobiller bu yasadan faydalanacak. Desteğimizden faydalanacak diğer araçların detayları da çalışmalarımız bitince belli olacak. 2016 senesinde de yapılan düzenlemeyle birlikte 70 bin yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnaf bu yasadan faydalanmıştı. Bu düzenlemeden artık daha fazla esnafımız faydalanacak. Bütün ekmek teknesi olan ve aracını yenileyecek esnafımıza hayırlı olmasını dilerim.' 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN