Simpsonlarlardan yatırım tavsiyesi! Kehanetleri bir bir çıkmıştı, işaret ettiği yatırım aracı uçuşa geçti

Simpsonlarlardan yatırım tavsiyesi! Kehanetleri bir bir çıkmıştı, işaret ettiği yatırım aracı uçuşa geçti

Bu sefer yatırım tavsiyesi ünlü Amerikan çizgi filmi Simpsonlardan geldi! Kehanetleri bir bir çıkmıştı! İşaret ettiği yatırım aracı resmen uçuşa geçti! İşte Simspsonların yatırım tavsiyesi...

Ünlü Simpsonlar dizisi, yine gündemi sarsacak bir olaya parodi bir şekilde göndermede bulundu. Dizi, blockchain ve NFT (Non-Fungible Token) konularını son bölümünde işledi ve topluluk arasında büyük yankı uyandırdı.

SİMPSONLARDAN NFT GÖNDERMESİ

simpson-kehanet.png

ABD'de yayınlanan "Wild Barts Can't Be Token" başlıklı "Treehouse of Horror XXXIV" bölümünde, Bart yanlışlıkla bir NFT'yi dijitalleştirdi, ve Marge ise onu kurtarmak için blockchain destekli bir dünyada maceraya atıldı. Özel olarak hazırlanan bu bölümde, popüler NFT projeleri Bored Ape Yacht Club ve Beeple gibi ikonik NFT'ler ve sanatçılara göndermeler yapıldı.

Bölüm aynı zamanda NFT'lerin spekülatif doğasıyla da dalga geçti. Homer karakteri, başlangıçta Bart'ın pek de uygun olmayan fotoğrafının dijitalleştirilmesi karşısında şaşkınlığını ifade etti, ancak daha sonra Bart'ın NFT'nin 1,5 milyon dolarlık değeri karşısında kendinden geçti.

BÖLÜM SONRASI O NFT'LERDE ARTIŞ

simpson-kehanet3.png

Bu olayın ardından bazı NFT projelerinin fiyatlarında artışlar gözlemlendi. Özellikle Bored Ape Yacht Club ve Mutant Ape Yacht Club gibi NFT'lerin taban fiyatlarında artış yaşandı.

Simpsonlar dizisinin bu konuya parodi bir yaklaşım sergilemesi, daha önce de kripto paraları ele aldığı bir bölümle dikkat çekmişti. 2020 yılında yayınlanan "Frinkcoin" başlıklı bölümde, Simpsonlar blockchain ve kripto paraların işleyişini Lisa Simpson'a Profesör Frink aracılığıyla tanıttı. Bu bölümde, The Big Bang Theory'de Sheldon Cooper'ı canlandıran Bay Jim Parsons da kripto paraları anlatan bir karakter olarak yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN