Taze fasulyeyi böyle saklayın! Aslında yöntemi basitmiş: 2 sene boyunca taze kalıyor…

Taze fasulyeyi böyle saklayın! Aslında yöntemi basitmiş: 2 sene boyunca taze kalıyor…

Bozulması en kolay sebzelerden biri olan taze fasulyeyi bu yöntemle saklarsanız ömrünü uzatabilirsiniz. Aslında çok basit bir yöntemi varmış. Bu sayede aylarca taze kalabilir. İşte konuya ilişkin detaylar…

Hem sağlıklı hem de lezzetli yiyecekler arasında bulunan taze fasulye ya da yeşil fasulye doğru saklanmadığı takdirde oldukça çabuk bozulan bir sebzedir. Dolayısıyla taze fasulyeyi saklama yöntemi ömrünün uzun olması açısından oldukça önemli bir konudur. Kış ayları için hem vitamin hem mineral deposu taze fasulye tüketmek isteyen kişiler bu yönteme resmen bayılacak. Doğru yöntem sayesinde neredeyse 2 sene bile taze fasulyeyi saklayabilirsiniz.

yeni-proje-1-005.jpg

TAZE FASULYEYİ BU YÖNTEMLE SAKLAYIN

Taze fasulyelerinizi en sağlıklı ve en uzun şekilde saklamanın doğru yolu buzlukta saklamaktır. Bunun için ilk olarak taze fasulyeleri yıkayıp kılçıklarından ayırarak tükettiğiniz şekilde doğramaktır. Daha sonra yemeklik ayırmak isterseniz dilediğiniz miktarda domatesi de kabuklarından ayırıp hazırlamalısınız.

yeni-proje-2-005.jpg

Bu işlemin ardından fasulyenizi pişirecek bir tencereye alarak ilk adımda domatesleri pişirmelisiniz. Daha sonra üzerine taze fasulyeleri de ekleyerek yaklaşık 15 dakika pişirin. Eğer elinizdeki fasulyeler sert ve kabukluysa daha uzun süre pişirebilirsiniz. Bu işlem de sona erdikten sonra fasulyelerinizi soğuması için kenara bırakın.

yeni-proje-3-004.jpg

Son aşamada ise fasulyelerinizi dilediğiniz miktarda buzdolabı poşetlerine koyun. Poşetleme işlemini tamamladıktan sonra bu poşetleri buzluğa atabilirsiniz. İstediğiniz zaman dolaptan çıkarıp pişirebileceğiniz bu fasulyeleri tek yemeklik şeklinde pişirmeniz daha iyi olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN