Zamana Karşı Dayanan Kraliyet Evliliğini Duyunca Kendinizi Peri Masalında Hissedeceksiniz

Zamana Karşı Dayanan Kraliyet Evliliğini Duyunca Kendinizi Peri Masalında Hissedeceksiniz

Evlilik; iki yabancının farklı değerler, kısmen ya da tamamen farklı kültürlerle ve iki ayrı aile öyküsüyle bir araya geldikleri yeni ve özel bir yapı oluşturmalarına denir. Haberimizde Dünya gündeminde her zaman popülerliğini koruyan kraliyet ailelerinin uzun süren evliliklerine yer verdik. Bu evlilikleri öğrenince kendinizi peri masalında hissedeceksiniz...

Hepimizin hayatında inişler ve çıkışlar olduğu için evlilik herkes için anlaşılması zor bir şey olabilir. Kraliyet çiftleri bir istisna değildir, bu yüzden bize bunun nasıl yapıldığını gösteren uzun, başarılı evliliklerin listesini hazırladık...

ZAMANA KARŞI DAYANAN KRALİYET EVLİLİĞİNİ DUYUNCA KENDİNİZİ PERİ MASALINDA HİSSEDECEKSİNİZ

1-005.jpg

KRALİÇE II. ELİZABETH VE PRENS PHİLİP

20 Kasım 1947'den beri evli olan kraliyet çifti, ayrılmaz bir birlik oluşturuyor. Birlikte dört çocuk büyüttüler: Prens Charles, Prenses Anne, Prens Andrew ve Prens Edward. Kraliyet rolleri giderek daha talepkar olsa da, ilişkileri her zorluğa göğüs gerdi. Prens Philip, karısının yanında durdu ve Birleşik Krallık'ın şu anki hükümdarı olarak yolculuğunda onu destekledi. Çift, birlikte sayısız etkinlik ve yardım organizasyonuna katıldı ve 2017'de 70. evlilik yıldönümlerini kutladı. Prens Philip 9 nisan 2021 'de vefat etti.

2-005.jpg

İMPARATOR AKİHİTO VE İMPARATORİÇE MİCHİKO

İmparator Akihito ve İmparatoriçe Michiko'nun aşk hikayesi, tenis kortunda ilk tanıştıkları 1957 yılına kadar uzanıyor. İmparatoriçe Michiko zengin bir ailenin üyesiydi ve kraliyet soyuna sahip değildi. 1959'daki evlilik birliği, bir Japonya İmparatorunun ilk kez sıradan biriyle evlendiğini gösteriyor. Üç çocukları var: İmparator Naruhito, Prens Fumihito ve eski Prenses Sayako. İmparator Akihito, 1989 yılında babasının ölümünden sonra Krizantem Tahtına yükseldi ve 30 yıl hüküm sürdü. İmparator, 2018'deki 85. doğum gününde İmparatoriçe Michiko'nun devam eden sevgisi ve desteği için minnettarlığını resmen dile getirdi.

3-004.jpg

İMPARATOR NARUHİTO VE İMPARATORİÇE MASAKO

Babasının izinden giden İmparator Naruhito da aşk için evlendi. Çift, 1986'da Tokyo Üniversitesi'nde bir araya geldi, ancak Masako diplomatik kariyerine kendini o kadar adamıştı ki, evlilik teklifini yalnızca üçüncü kez kabul etti. Sonunda Veliaht Prenses olarak hırslarını sürdürmeye devam edebileceğine ikna oldu. 1993'te geleneksel bir düğünü kutladılar ve kızları Aiko 1 Aralık 2001'de doğdu. Şimdiki İmparatoriçe Masako, kraliyet yaşamını zorlu bulurken, İmparator Naruhito karısını savunmak için hızlı konuşuyor ve terapi yoluyla onu destekliyor.

4.jpg

ÜRDÜN KRALI II. ABDULLAH VE KRALİÇE RANİA

Kral II. Abdullah ile Ürdün Kraliçesi Rania'nın evliliği mükemmel bir peri masalı örneği gibi görünüyor. Çift 1992'de bir akşam yemeğinde tanışmış ve ertesi yıl evlenmişlerdi. Prens II. Abdullah 1999'da Kral oldu ve sevgi dolu karısıyla birlikte, hayırsever eylemleri ve aktivizmleri nedeniyle tüm dünyada kutlanıyor ve seviliyorlar. Kral II. Abdullah'ın çok çeşitli sorumlulukları var: Ürdün Silahlı Kuvvetleri'ne komuta ediyor, başbakanı atadı ve tabii ki genel devlet başkanı. Kraliçe Rania her zaman onun yanındadır ve kendi savunuculuk çalışmalarına katılırken onu destekler. Onlar dört güzel çocuğun gururlu ebeveynleri: Veliaht Prens Hüseyin, Prenses İman, Prenses Salma ve Prens Haşim.

5.jpg

LÜKSEMBURG BÜYÜK DÜKÜ VE DÜŞESİ HENRİ VE MARİA TERESA

Grandük Henri ve Grandüşes Maria Teresa, ikisi de siyaset bilimi okurken Cenevre'de bir araya geldi. Asil çift 1981'de Lüksemburg'da evlendi, ayrı bir sivil ve dini tören yaptılar. Beş çocuğunun gururlu ebeveynleri ve beş torunun dedesi. Grandük pozisyonu Henri'yi devlet başkanı yapar ve Küba doğumlu Maria Teresa onu tüm görevlerinde destekler. Ayrıca UNESCO'nun özel elçisi olmak gibi birçok insani işlerle ilgilenmektedir.

6.jpg

KRAL CARL XVI GUSTAF VE EŞİ İSVEÇ KRALİÇESİ SİLVİA

İsveç Kralı Carl XVI Gustaf, 19 Haziran 1976'da Silvia Sommerlath ile 40 yılı aşkın sevgi dolu bir evliliği kutladı. Düğünden önce, ikonik İsveçli pop grubu ABBA, Kraliçe müstakbel Silvia'nın onuruna hit şarkıları Dancing Queen'i ilk kez seslendirdi. Kraliyet çiftinin üç çocuğu var; Veliaht Prenses Victoria, Prenses Madeleine ve Prens Carl-Philip. Kraliçe Silvia altı dilde akıcıdır ve hayırsever faaliyetlerle meşgul olurken, Kral Carl Gustav ulusun işleriyle ilgilenir.

8.jpg

KRALİÇE MARGRETHE II VE DANİMARKA PRENSİ HENRİK

Kraliçe Margrethe II, 1953'te kadınların kraliyet ardılları olmalarına izin veren bir anayasa değişikliği ile Danimarka tahtına yükseldi. Yanında Danimarka Prensi Henrik olan Henri de Laborde de Monpezat ile evlendi. İki oğulları var, Veliaht Prens Frederik tahtın varisi ve Prens Joachim. Kraliçe Margrethe ülkesine ilham veren bir liderdir. Danimarka'yı resmi olarak temsil eder, parti siyasetinde yer almaz. 13 Şubat 2018'de 83 yaşında ne yazık ki vefat eden Prens Henrik ile uzun ve verimli bir evliliği paylaştı. Hayatının sonlarına doğru Prens Henrik, daha az kraliyet statüsünden memnun değildi ve yanına gömülmemeyi seçti. Kraliçe, ancak yine de aile adını, Montpezat'ı iki oğluna bahşedilen kalıtsal unvanlar şeklinde anmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN